MTB

Kétszáz versenyzőt várnak a veszprémi hegyikerékpáros diákolimpia döntőjére

BringaSport – 2015.06.05 – A 2014/2015-ös tanévben új szisztéma szerint, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének gondozásában, kétszintű rendszerben kerül megrendezésre a Mountain Bike Diákolimpia. A döntőt holnap, június 6-án Veszprémben rendezik.

A veszprémi országos döntő indulói létszáma várhatóan a tavalyit is túlszárnyalja: a rendezők az előzetes becslések alapján több mint 200 főt várnak június 6-án a Kolostorok és kertek völgyébe.

Az országos finálé indulói a teljes országot lefedő területi döntők résztvevői közül kerülnek ki. A hét területi döntő helyszínének kiválasztásakor a földrajzi szempontok mellett a rendező egyesület utánpótlás-nevelő aktivitása is közrejátszott. Így kerültek az áprilisban és májusban megrendezett területi döntők a Bükkszentkereszten, Csömörön, Nagykovácsiban, Salgótarján, Sopronban, Szegeden és Veszprémben működő egyesületekhez.

A területi döntőkön összesen 350 fő nevezését regisztrálták, akiknek nagy része a licensz nélküli, azaz a B kategóriából került ki. Közülük az első hat helyezett versenyzőnek van lehetősége részt venni az országos döntőn. A nyugati, hazánkban nemrég elterjedt példa alapján először egy ügyességi pályát teljesítenek a versenyzők, majd az ott gyűjtött hibapontokat másodpercbüntetésre váltva indulnak a körversenyen.

“Az idei Mountain Bike Diákolimpia több szempontból is különlegesnek mondható, hiszen az újonnan létrehozott rendszer mindamellett, hogy lefedi a teljes országot, még fejleszthető, strukturált és bővíthető is. Mivel a diákolimpia a köztudatba és az iskolai közösségekbe már jól bevezetett fogalom, ezért a sorozat jó lehetőséget nyújtott arra, hogy ezen keresztül népszerűsítsük országszerte a hegyikerékpározást, bővítsük az utánpótlástábort”– mondta Tóth András, a Mountain Bike Diákolimpia koordinátora és a június 6-i veszprémi országos döntő főszervezője.

További információk és nevezés >>

Elérhetőség: Tóth András, a Mountain Bike Diákolimpia koordinátora 70-984-1093 és info@bringasandras.hu

'Fel a tetejéhez' gomb