MKSZ hírek

MKSZ közgyűlés – elnökség és FEB jelöltek

 polony Polony István
elnökjelölt

42 éves üzletember, az OT Industries (Olajterv-csoport) elnök-vezérigazgatója, 2014 novembere óta a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke.

A kerékpársporthoz való kötődésem néhány évre tekint vissza, amikor életmódváltás keretében rátaláltam a természetben kerekezés szépségeire. Tavaly novemberi megválasztásom óta az MKSZ elnökeként azon dolgozom, hogy a magyar kerékpársport egy átlátható, tiszta, elszámoltatható és felelős rendszerben működjön. Rövid- és hosszútávú céljaink eléréséhez a reform feltétlenül szükséges, a változás igénye nagyon erős. A kerékpársport Európa és világszerte fénysebességgel fejlődik, és az egyik legsikeresebb, legnézettebb sportágak közé tartozik, miközben nálunk évtizedes, régen elavult és a világtól messze lemaradt struktúrák határozzák meg a működést. Én hiszek benne, hogy Magyarországon is képesek vagyunk a felzárkózásra, és az MKSZ elnökeként mindent elkövetek annak érdekében, hogy ez bekövetkezzen.

 balog Balog Zoltán
elnökségi tagjelölt

49 éves üzletember, 2008 óta az olasz San Benedetto tulajdonában lévő Magyarvíz Kft. kereskedelmi igazgatója, 2006 óta a Szegedi Kerékpáros Sport Club elnöke.

Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy erősségeim a válsághelyzetek kezelése, a szervezeti felépítés kialakítása és a csapatépítés. Csapatunkkal minden évben számos országos bajnoki helyezést érünk el, az egyesületek rangsorában is az utóbbi években szinte mindig az első 5-6 egyesület között végzünk az értékelések során. A kerékpársport eredményes működéséért egy olyan pozícióban tudnám a legtöbbet tenni, ahol egyrészről az elnökségben az egyesületek és a szakágak szakmai vezetők érdekeit, kívánságait tudnám képviselni az elnökség és a támogatók irányába, másrészről pedig az elnökség elvárásait tudnám közvetíteni az egyes szakágak szakmai vezetői és az egyesületek felé.

 Soos Soós Gábor
elnökségi tagjelölt

Közgazdász, tíz éven keresztül kerékpáros versenyző, jelenleg a hitelintézeti szektorban tevékenykedik vezetőként, értékesítési területen.

Tíz évig versenyeztem országúton és pályán, aktív versenyzői időszakomban 11 országos bajnoki címet szereztem utánpótlás és felnőtt versenyzőként a KSI és az FTC színeiben. Sportolói karrieremet követően a hitelintézeti szektorban helyezkedtem el, ahol már közel 15 éves tapasztalattal rendelkezem, ebből tíz évet vezetőként, értékesítési területen. Szabadidőm szerves részét képezi jelenleg is a kerékpározás, és szívesen látok el országúti kerékpárversenyeken Radio-Tour feladatokat.

 toth Tóth Árpád
elnökségi tagjelölt

Villamosmérnök végzettségű, vezető tanácsadó és tréner, korábban fejlesztőként, tanácsadóként, felső-vezetőként éveken keresztül az informatikai szektorban dolgozott, jelenleg a Sport Vision & Solutions Kft ügyvezetője.

A Sport Vision & Solutions Kft. a tulajdonosa többek között a Waberer’s Areus MTB Team-nek, az EliminaTour versenyeknek és a Bike4life amatőr kerékpár csapatnak, így napi szinten foglalkozom a sportággal. Többször voltam az MMTBSzSz különböző tisztségviselője, rendszeresen részt veszek különböző versenyeken, ezért több oldalról is ismerem, elsősorban a mountain bike kerékpársportot. Csapatjátékosként, aktívan részt kívánok venni a megújult Szövetség munkájában.

 na2 Nagy Ádám
elnökségi tagjelölt

Két testnevelőtanári diplomával, valamint népművelő és közgazdász végzettséggel rendelkező vállalkozó. Fő foglalkozásban egy kerékpárbolt és a Tempo Sport Kft. ügyvezetője, és sportrendezvény szervező.

Tizenhárom éve dolgozom a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetségben, különböző tisztségeket betöltve, jelenleg is elnökségi tagként. Sportrendezvény szervezői tevékenységem között említhetem idén a nemrég lezajlott Felsőtárkány XCO Kupát, illetve az idén 15 éves Bükk Maraton főszervezője vagyok a kezdetek óta.

 Dietrich Dietrich Tamás
elnökségi tagjelölt

58 éves üzletember, jelenleg a Skála-Coop Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint a Skála-Energy Kft. ügyvezetője, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés birtokosa, 21 éve aktív résztvevője a kerékpársportnak.

1994 óta tevékenykedem a BMX sportágban, 1996 és 2008 között a Magyar BMX Cross-Triál Szövetség alelnöke, 2009 és 2011 között pedig az elnöke voltam. Aktívan közreműködtem a kerékpársportok egyesítésében, a szövetség megalakulásától 2011-ig alelnöki, 2006-ban pedig 4 hónapig, átmeneti időre elnöki pozíciót töltöttem be.

 kiss Kiss László
elnökségi tagjelölt

Erdőmérnök, szakközgazdászként, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója, Országos Erdészeti Egyesület alelnöke.

A közcélúság elvét követve, komoly fejlesztéseket végzünk az erdei turizmus, ezen belül kerékpározás területén. Fontosnak tartjuk az összefogást a civil szervezetekkel. A cégcsoport kiváló kapcsolatot ápol a Magyar Természetjáró Szövetséggel – hasonlóan eredményes együttműködés alakulhatna ki a Magyar Kerékpársportok Szövetségével is. Erdőterületeink kiemelt jelentőségűek a kerékpáros turizmus céljai között, amit a jogszabályok is elősegítenek. A kerékpársportok fejlesztését szolgáló összefogásban szükség van az erdészek bevonására. Úgy gondolom, hogy több évtizedes állami erdészeti tapasztalattal, szakismerettel, felső vezetői gyakorlattal és kapcsolatrendszerrel képes lennék érdemben szolgálni ezt az együttműködést.

 medveczky Medveczky Balázs
elnökségi tagjelölt

46 éves közgazdász, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, több mint 20 éve hobbi kerékpáros.

Számomra a biciklizés a szellemi és a fizikai kikapcsolódást egyaránt jelenti. Az alkotó tevékenység mellett szívesen szerepet vállalok az MKSZ munkájában, televíziós szakemberi és üzleti szemléletem, gazdasági rálátásom úgy gondolom jót tehet majd a szervezetnek. Meggyőződésem, hogy az élsport és a tömegsport elválaszthatatlan egymástól. A XXI. században óriási a jelentősége ennek a sportágnak, s erre a média figyelmét is fel kell hívni. A finanszírozás, a nagyvállalatok szponzorációs vállalása több mint szükségszerű, hiszen a kerékpársport ritmusváltása, hazai és nemzetközi eredményessége mindezek nélkül elképzelhetetlen. A sportág eladhatóságához nélkülözhetetlenek a médiaképes sportolók is, mert tömegsportként csak így tudja az amatőrök és a nagyközönség figyelmét felkelteni. Kellenek tehát az igazi arcok, a jól szervezett események, hogy a 2016. olimpiai évben már ne legyen kérdés a versenyek színvonala, a látogatók száma és az elismertség sem.

 simonyi dr. Simonyi Ákos
elnökségi tagjelölt

57 éves villamosmérnök, műszaki doktori fokozatát a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, 1981 óta számítástechnikával, informatikával, tanácsadással foglalkozik, számos sikeres vállalkozás alapítása, felfejlesztése kötődik személyéhez.

Korábban kajakoztam, atletizáltam, ma a senior kategóriában kerékpározom, az elmúlt esztendőkben több országúti és hegyikerékpáros viadalon eredményesen részt vettem. 2010 óta ötször nyertem korosztályos OB-t MTB XCO-ban, illetve XCM-ben, szereztem első helyezést a Tour de Pelso-n, a Tihany kupán. Sportvezetőként 6 éven át a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke voltam, 6 éve a közreműködésemmel alapították a Waberer’s-Areus Pro MTB Team-et, amely megalakulása óta adja az olimpiai kvótafutókat a magyar válogatottnak.

 Princzinger Dr. Princzinger Péter
FEB elnökjelölt

Jogász, közigazgatási vezető és egyetemi oktató, jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető és Továbbképzési Intézet igazgatója, valamint az Apertus Nonprofit Kft. ügyvezetője, hobbi kerékpáros, 2013 óta a MMTBSzSz FEB elnöke.

Fő szakterületem közigazgatási jog, ezen belül sportigazgatás és sportjog, oktatásigazgatás és oktatási jog, ezen kívül tapasztalatokkal rendelkezem sportszervező, rekreáció-szervező tárgyak tárgyak oktatásából is. Hobbi kerékpáros vagyok, indultam mountain bike maratonokon, Kékesi Csúcstámadáson, Ironman váltóban, teljesítménytúrákon. Társtulajdonosa vagyok a Teambike kerékpáros csapatépítő programokat szervező Yope Kft-nek, illetve én voltam a kezdeményezője és megszervezője a Kerékpáros Diósd közösségnek.

 kadi Kádi József
FEB tagjelölt

47 éves közgazdász, 1988 óta a MELÓ-DIÁK – UNIVERSITAS – Starjobs humánszolgáltató cégcsoport pénzügyi igazgatója, az MMTBSzSz felügyelő bizottsági tagja, két fia az XCO versenyek meghatározó korosztályos versenyzői.

Fiaim révén immár én is 11. éve aktív résztvevője vagyok a kerékpársportnak, a hazai és külföldön utánpótlás XCO és XCM versenyeknek – technikai support és csapatvezetői minőségben – Kádi-apukaként. Csapatuk a CUBE-Csömör. 2009 óta az MMTBSzSz felügyelő bizottsági tagja vagyok, és végzettségemnek megfelelően a szakszövetség pénzügyi és számviteli működésének, gazdálkodásának ellenőrzését, felügyeletét láttam el. Az itt szerzett speciális ismeretek birtokában szándékozom – megválasztásom esetén – a Magyar Kerékpársportok Szövetsége Felügyelő Bizottságában a Közgyűlés által az Alapszabályban ránk bízott feladatokat ellátni.

Mód Miklós János
FEB tagjelölt

Közgazdász, mérlegképes könyvelő, korábban az Apertus Közalapítvány pénzügyi vezetője, az Educatio projekt pénzügyi osztályvezetője, az Oktatási Hivatal projektigazgatójának pénzügyi helyettese, jelenleg az Apertus Nonprofit Kft. gazdasági irodavezetője, hobbikerékpáros.

Fő szakterületem a pénzügyi, gazdasági szabályzatok, folyamatok kialakítása, ellenőrzése, de részt vettem több milliárdos európai uniós projektek tervezésében és végrehajtásában, illetve Európai Uniós és költségvetési támogatásokból megvalósuló fejlesztések adminisztrációs és pénzügyi rendszerének kialakításában és működtetésében. A sport érdeklődésen túl a napi 60 km munkába járásos és hétvégi kilométerből mára sajnos már csak hétvégi tekerés maradt, ezt többnyire országútin vagy SS-re átalakított gépeken teszem.

'Fel a tetejéhez' gomb