MKSZ hírek

Hová kerültek a szövetség tízmilliói – avagy miért is olyan nagy az ellenállás az egyszövetségi rendszerrel szemben?

BringaSport – 2015.05.22 – Az elmúlt hetekben lezajlott országos sportági fórumokon többen, többször feltették a kérdést, hogy hová lett a szövetség pénze? Hogy lehet, hogy a szövetségi működés egyre kaotikusabb, az eredményeink nem javulnak, a licensszel rendelkező versenyzők száma stagnál, az UP nevelés sehol nem tart, miközben a KSF támogatásnak köszönhetően több mint tízszeresére emelkedett a kerékpársportban megjelenő állami támogatási források mértéke.

A kérdések leginkább az MKSzSz működését érintették, és azon belül is sokan azt kérdezték, hogy a jelenlegi pozícióban lévő vezetők miért ragaszkodnak foggal körömmel a kusza és kaotikus helyzet fenntartásához. Több klubtól is érkezett konkrét kérés arra vonatkozóan, hogy a fenti kérdésekre adjunk választ, és mutassuk ki az elmúlt időszak jelentős pénzáramlásait – első sorban azok felé – akik mindent megtesznek, hogy ne legyen átlátható, tiszta szövetségi működés a kerékpársportban.

Az alábbiakban adjuk közre a kért pénzügyi kimutatásokat, melyek egyértelmű választ adnak, hogy miért is olyan nagy az ellenállás az egyszövetségi rendszerrel szemben az MKSzSz tisztségviselői oldaláról.

1 2 3 4 5

A fenti összegek együttesen mintegy 50 millió forintot tesznek ki.

Ezen felül az MKSzSz további több mint 35 millió forintot kapott az MKSZ forrásaiból 2014-2015-ben, és mint egyedüli szakági szövetség olyan források terhére is lehívott pénzt – közel 5 millió forintot – amit a szövetség még meg sem kapott 2015-ben, ezzel is jelentősen hozzájárulva, a szövetség jelenlegi fizetési gondjaihoz.

Végül de nem utolsó sorban érdemes még megemlíteni néhány kiemelt támogatásban részesülő sportszervezetet az MKSzSz berkein belül:

FTC Kerékpár Kft. – 2014-2015 támogatások: 1,650,000 forint

Ferencvárosi Szabadidő SE – 2014-2015 támogatások: 1,650,000 forint

Blue Scorpions MC – 2014-2015 támogatások: 2,651,000 forint

Amennyiben további kérdések merülnek fel az elmúlt évek gazdálkodásával kapcsolatban az MKSZ hivatala a tagok rendelkezésére bocsátja a jelenleg már komplettírozott elszámolások alapján kimutatható adatokat.

'Fel a tetejéhez' gomb