BMX Racing

Nagyszerű eredmény, 35 ranglista pont Rivignanoban – UCI C1 ranglista pontszerző BMX Cross verseny

BringaSport – 2015.05.20 – Május 16-án került megrendezésre az UCI C1 ranglista pontszerző BMX Cross verseny Rivignanoban, Olaszországban, ahol a magyar felnőtt és utánpótlás keret 35 ranglista pontot szerzett.

Beszámoló:

“Március végén ezen a helyszínen edzőtáborozott a felnőtt és utánpótlás válogatott keret. Alapvetően ismertük a pályát, jóllehet edzőtáborozásunk ideje alatt több napon keresztül esett az eső és ki kellett hagyni az edzéseket. Pénteken, amikor megérkeztünk Rivignanoba még 11 fokot mutatott a hőmérő és utunk során többször is heves zápor kapott el bennünket.

Szombatra viszont kisütött a nap és 28 fok körüli volt a hőmérséklet, mondhatni ideális idő BMX kerékpározásra. A felnőtt válogatott számára nagyon fontos volt ez verseny, hiszen a riói részvételhez kellettek a pontok, hogy minél előbbre kerüljünk a ranglistán.

Természetesen az utánpótlás válogatott számára is fontos volt ez a rendezvény, hiszen a júliusi Európa-bajnokságra készül a keret.

Tulajdonképpen minden a terveknek megfelelően alakult, kivéve, hogy Vincze Gergely, Pichler Igor és Borbély Ferenc Benedek nem került a szombati döntőbe.

Az elite csoportban a döntőbe jutásért Vinczét az első kanyarban meglökték és ez a momentum elegendő volt arra, hogy az első kanyar után következő pro szekció ugratóit nem tudta teljesíteni. Szoboszlai viszont nagyon okos versenyzéssel a döntőben a 4. helyen végzett, ami kitűnő eredmény.

Az utánpótlás korcsoportban Pichler az ötödik helyen végzett a középdöntőben, így nem került a legjobb nyolc közé.

A 8 éves korosztályban Borbély Ferenc Benedek a középdöntő első csoportjában a döntőbe jutást jelentő második helyen fordult az első kanyarban, de a nadrágszára beszorult a lánc és a lánctányér közé. Nem tudott tekerni és nyolcadikként ért célba.

Résztvevők: Szoboszlai Patrik, Vincze Gergely, felnőtt, Borbély Ferenc Benedek, Pichler Igor utánpótlás versenyzők.”

Eredmények >>

Forrás: bmxhungary.hu

'Fel a tetejéhez' gomb