MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. május 8.

Az UCI is támogatja a változást

A május 29-i rendes éves és alapszabály módosító közgyűlésre hazánkba érkezik James Carr, az UCI nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, hogy a nemzetközi kerékpáros szövetség támogatásáról személyesen is biztosítsa a megújulásra készülő MKSZ-t.

James Carr-nak nem ez az első magyarországi látogatása, április 8-án Brian Cookson-nal, az UCI elnökével Polony István MKSZ elnök meghívására Budapesten jártak. A megbeszélések egyik kiemelt témája volt, hogy a magyarországi szövetségi rendszer működése hogyan hozható minél jobb összhangba a nemzetközi szövetség elvárásaival. Akkor az UCI képviselői biztosították sportági szövetségünket, hogy készek minden segítséget megadni a hazai kerékpársport felzárkóztatásához, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a közgyűlésre ismét hazánkba érkezik az UCI nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, hogy személyes jelenlétével is nyomatékosítsa a változás szükségességét.

***

Egység nélkül veszélyben a kerékpár kiemelt sportági státusza

Interjú Fábián Lászlóval, a MOB sportigazgatójával

A hazai kerékpársportot meghatározó vezetőktől, szereplőktől már többféle érvelés napvilágot látott a szövetségi struktúra reformjával kapcsolatban, helyettük most a sportági szövetség felett álló szervezet, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatóját, az olimpiai bajnok Fábián Lászlót kérdeztük, hogyan látja a magyar kerékpársport jövőjét, melyek a MOB legfőbb elvárásai egy további gyümölcsöző szakmai munka reményében.

Tovább >>

***

Az MKSZ elnökének álláspontja a Tour de Hongrie kapcsán kialakult helyzetről

A Magyar Kerékpáros Körverseny immár 7 éve nem kerül megrendezésre hazánkban, ami egyértelműen bizonyítja, hogy mind az MKSzSz mind pedig az MKSZ nem a sportág érdekeit képviselve működtette a magyarországi országúti versenyrendszert az elmúlt 7 évben. Mint azt számtalan nemzetközi példa mutatja, egy ország nemzeti körversenye kiindulópontja és elengedhetetlen kelléke az adott ország magas színvonalú, nemzetközileg is mértékadó országúti kerékpáros sportéletének.

Teljes cikk >>

***

Májusi versenyek áttekintése

A most következő hétvége mozgalmasnak ígérkezik, szombaton (05.09) kerül megrendezésre Várgesztesen a III. Endura Vértes XCO Magyar Kupafutam, amit vasárnap (05.09) az V. Endura Villapark Vértes Maraton követ.

Idén új kezdeményezés keretein belül hazánk és Baj község tornaterme ad helyet az “Országok harca” névre keresztelt versenysorozat egyik fordulójának szombaton, május 9-én, ami szlovák, osztrák, cseh és természetesen magyar csapatok között zajlik majd.

Az amatőr országútisoknak is lesz lehetőségük a hétvégén megmérettetni magukat, május 10-én, vasárnap esztergomi Bazilikától indul a XIII. Kínok Kínja amatőr kerékpáros mezőnyverseny.

május 15. Mountain Bike Diákolimpia Területi Döntő, Bükkszentkereszt >>
május 16. Kelly’s Bakonyerdő Maraton >>
május 17. Felsőtárkány XCO Cup >>
május 23. Visegrád 4 Magyar Nagydíj >>
május 30-31. Gemenci Nagydíj >>
május 31. Specialized Maraton Szilvásvárad >>

Ezúton kérjük a versenyszervezőket, hogy a versenykiírásokat mihamarabb juttassák el az MKSZ kommunikációs részlegéhez, Battai Bori részére (battai.bori@bringasport.hu)

***

Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. május 8.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb