Kerékpársport hírek

Rekord készülődik a Balatonnál – Tour de Balaton, május 2-án

BringaSport – 2015.04.30 – Május 2-án, szombaton a McDonald’s Bringamánia Tour de Balaton túrájával indul a balatoni szezon. A McDonald’s Bringamánia Tour de Balatonra idén rekordszámú, 2200 előnevezés érkezett. A balatonföldvári kikötőből szombaton induló túrát változatos programok teszik még élvezetesebbé. A szombati egész napos tekerésre kezdőket és haladókat egyaránt várnak, hiszen a 6 km-es távtól egész az 206 km-es távig lehet nevezni a túrára.

Az ötéves McDonald’s Bringamánia program Balaton-kerülő túrája az idei évben csatlakozott a Nyitott Balaton akcióhoz, melynek célkitűzése a tavaszi időszak vonzó balatoni programjainak megismertetése a nagyközönséggel. A tavat övező csodálatos tájakon kerékpározni pedig talán tavasszal a legkellemesebb, így a rendezvény tökéletesen ötvözi a két program célkitűzését.

A McDonald’s Bringamánia Tour de Balaton indulói felkészültségüktől és vállalkozó kedvüktől függően öt táv közül választhatnak, így biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelő kihívást.

Az öt táv, amelyre nevezni lehet:

Balaton_206 (206 km) – teljes kör, az igazi teljesítmény túra,

Balaton_146 (146 km)– a nyugati medencét kerülő komoly kihívás,

Balaton_86 (86 km) – keleti „félkör” a lelkes bicikliseknek,

Balaton_32 (32 km) – ahol együtt tekerhet a család,

Balaton_6 (6km) – a legkisebbeknek nyújt önfeledt szórakozást.

A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton szervezőcsapata az egész napos kényelemről is gondoskodott: a távokon több helyen is frissítőpontokon töltődhetnek fel a résztvevők, a biztonságról pedig túravezetők, útvonal-biztosító motorosok és polgárőrök gondoskodnak majd. A túrázni vágyókat az egész hosszú hétvégén őrzött kerékpártároló és korlátozott számban bringakölcsönzési lehetőség várja.

A Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a XVI. Balaton Boat Vízisport- és Szabadidő kiállítás is ekkor látogatható a balatonföldvári kikötőben. Aki kedvet kapott az aktív kikapcsolódáshoz, a további részletekről a bringamania.hu, vagy a tourdebalaton.hu oldalakon tájékozódhat .

További információ:

www.facebook.com/TourdeBalaton.hu
www.bringamania.hu

'Fel a tetejéhez' gomb