MTB

Nagykovácsiban is elindult a kerékpáros verseny szezon

BringaSport – 2015.04.18 – Nagykovácsiban április 12-én rendezték a sok éves hagyománnyal rendelkező évadnyitó gyerek XCO versenyt, ami a Fejér, Komárom-Esztergom és a Nyugat-pest megyei diákoknak a Mountain Bike Diákolimpa Területi Döntőt is jelentette. Összesen 128 gyerek vett részt a versenyen, akik az U9-U17 korosztályokban mérték össze tudásukat.

Az időjárás kegyes volt: verőfényes napsütést és jó hangulatú, izgalmas versenyt élvezhettek mindazok, akik kilátogattak a helyszínre. A résztvevők közül 68-an „A” kategóriába (edzésre járó, licenszes versenyző), 60-an pedig „B” kategóriába neveztek.

Az „A” kategóriás mezőnyben az ország más területeiről is érkeztek versenyzők, viszont a mezőny a tavalyinak a felére zsugorodott, mivel ezen a napon az ország más területein is tartottak diákolimpiát és a magyar válogatott, és több más egyesület edzőtáborozása is pont erre az időpontra esett. Ezzel párhuzamosan az amatőr versenyzők száma a tavalyihoz képest kétszeresére emelkedett. Bízunk benne, hogy megmarad a lelkesedés és a sportág további ifjú versenyzőket tud bevonzani.

A versenynap a „B” kategóriás, tehetségkutató futamokkal indult. Ezt a szervezők úgy alapozták meg, hogy április elején a nagykovácsi általános iskolában rendhagyó testnevelés óra keretében kerékpárra ültették azokat a gyerekeket is, akik nem járnak még edzésre. A szűrőprogramot több, más környékbeli iskolákban is végigcsinálták.

Gerely Gábor főszervező fontosnak tartja, hogy a diákversenyeken jelen legyenek az igazolt versenyzők is:
„A verseny profin kijelölt pályája, a rajtkapu… mindezek miatt a diákok úgy érezhették magukat, mintha az igazi “Crosskovácsin” lennének. Azóta több gyerek is jelentkezett már a Crosskovácsi Bikeschool edzéseire. Biztosan szerepet játszott a döntésükben az itt kapott élmény és az „A” kategóriás futamok látványa. Az ügyes gyerekekből pedig általános iskolás csapatot fogunk kiállítani a 2015. évi Mountain Bike Diákolimpia Döntőre.”

A tehetségkutató versenyeket követően az edzésre járó versenyzők mérték össze magukat. A versenyszámok ügyességi versennyel indultak. Az ügyességi pálya 5 szekcióból állt, amelyeket még nézni sem volt könnyű, nemhogy kerékpárral végigmenni rajtuk. Az ügyességi verseny kimenetelétől függően állt össze a rajtsorrend: az ügyesebbek előbb indulhattak. A futamok során, az adottságainkat kihasználva viszonylag technikás pályát kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Emiatt a szurkolók nem csak izgalmas, de látványos versenyt nézhettek végig. A gyerek ilyenkor nem gyerek, hanem nagyon ügyes sportoló. Komolyan kell venni a gyerekeket, ha azt akarjuk, hogy ők is komolyan vegyék a versenyt.

[metaslider id=6817]

A hivatalos végeredmények  >>

'Fel a tetejéhez' gomb