Országút

Beszámoló a HBM Területi Évadnyitó – Balla Viktor Kerékpárversenyről

SONY DSCBringaSport – 2015.03.31 – Erősen szeles, enyhén borult időben került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség hagyományos versenye, a Területi Évadnyitó, egyben Balla Viktor Emlékverseny. Színvonalas körülményeket, és ami a legfontosabb, színvonalas versenyt hozott a megyei szezonnyitó, hiszen a legnevesebb hazai csapatok részvételével zajlottak a futamok. Az új helyszín, a Látókép – nagyhegyesi elágazás – Balmazújváros – Látókép kör beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a létszám pedig szintén rekordot döntött. A Megyei Szövetség munkáját a DKSI egyesületének tagjai is segítették, és az elégedett visszajelzések azt mutatják, hogy a lebonyolítás sikeres volt.

A legkisebbek (U13) egy 12 km-es, fordítós pályán mérhették össze erejüket. 1. Tomka István (Sárrét SE), 2. Tomka Mózes (Sárrét SE), 3. Daróczi Péter (Püspökladány) lett, a debreceni DKSI két U13-as fiatalja Arany Szelim és Árvai Kristóf a 4. és 6. helyet szerezték meg.

31 km-en meccselt az U15 korosztály, illetve a lányok (WU17 ill. WU19), valamint a Master3 korcsoport. U15-ben 1. Füri Márton (Bikeexpress SE), 2. Varga Bálint (DKSI), 3. Hájos Dániel (KSI SE); a hazaiak Varga Bálint révén ezüstéremnek örülhettek, a DKSI többi indulója itt a középmezőnyben végzett. A női utánpótlás sajnos csekély számban képviseltette magát. WU17-ben 1. László Tamara (KSI SE), 2. Oetl Dana (Bikeexpress SE), 3. Karl Bianka (Bikeexpress SE), WU19-ben 1. Szabó Zsófia (DKSI), 2. Oetl Netta (KSI SE). Master3 korcsoportban 1. Balogh Zsolt (ViniBike), 2. Kántor László (Polgár), 3. Falvai Zoltán (Debrecen).

IMG_617262 km, azaz két kör várt az U17, Női, és Master2 résztvevőkre. A debreceniek igyekeztek a szeles részeken kontrollálni a mezőnyt és a hátulról meginduló támadásokra azonnal reagálni, nem is történt sikeres elmenés, de a DKSI részéről sem sikerült a pihentebb mezőnyt hosszútávon leszakítani. A gyerekek dicséretesen végig ott voltak, végül a Bikeexpress fiataljai jeleskedtek a mezőnyhajrán, a DKSI versenyzői a középmezőnnyel érkeztek. U17-ben 1. Dian Ábel (Bikeexpress SE), 2. Karl Ádám (Bikeexpress SE), 3. Sipos Máté (Dr.Bátorfi Agria KTK). Női versenyben 1. Kanti Dorottya (KÖRÖS-Bike), 2. Zelovics Dóra (TVK-Mali), 3. Szőllősi Virág (Balaton Team). Master2 kategóriában 1. Fésüs László (Meditech SC), 2. Erdős László (KÖRÖS-Bike), 3. Kasnyík Antal (ProTúr).

93 km-en az U19 és amatőr felnőtt mezőny viaskodott. Itt a Bikeexpress U19-es versenyzője Czéh Balázs alakított nagyot, 60 km-t egymaga szökésben töltött. Az erős szélben azonban nem érhetett haza, ez a futam is mezőnyhajrával záródott, ahol 4. lett a debreceni Bálint Péter, kategóriájában pedig 5. ill. 10. helyet szerezte meg a hazai DKSI részéről Zsíros Róbert és Molnár Csaba. U19-ben a KSI fiataljai vitték el a dobogós helyeket: 1. Beregszászi Bence, 2. László Attila, 3. Gyöngyösi Kevin Márk. Amatőr felnőttek versenyében 1. Horváth Zsolt (ViniBike), 2. Bálint Péter (Debrecen), 3. Galyasi Gábor (Szekszárdi SZKE).

124 km-en az igazolt felnőttek (elit) és az U23-mas korúak szerepeltek, köztük a legerősebb hazai csapatok képviselői. Az Utensilnord, a DKSI és a Mugenrace versenyzői irányították a mezőnyt. A rajt után az élen haladók leszéleztek, aki nem bírta, a körforgalom előtt kicsit meg szakadta a sor, illetve sajnálatos bukás is történt, Lengyel Zoltán (Utensilnord) került földre és feladni kényszerült. Hozzá sportszerűen megállt segíteni Ábrók Norbert a DKSI versenyzője. A DKSI részéről elmondható, hogy Hajdu Barna és Pályi Csaba, valamint Nagy Gyula voltak a legaktívabbak. Az Utensilnord versenyzői végül Molnár István társaságában (Mugenrace) maradtak elmenésben, és döntötték el az elsőség kérdését. U23-ban 1. Filutás Viktor (Utensilnord), 2. Móricz Dániel (Utensilnord), 3. Rózsa Balázs (Utensilnord) lett. Elit felnőttek mezőnyében 1. Sipos Zoltán (Utensilnord), 2. Molnár István (Mugenrace), 3. Holló Botond (Utensilnord).

A korcsoportok I-III. helyezettje érem díjazásban részesült, az I. helyezettek tárgyjutalmat is kaptak.
Pénzdíjakban részesültek, a Kontent Kft jóvoltából:
– 124 km abszolút győztese: 30000 Ft
– U19 kategória győztese: 30000 Ft
– U17 kategória győztese: 20000Ft
– U15 kategória győztese: 10000Ft

Köszönet a segítségért a Polgárőrségnek, a Rendőrségnek, Debrecen Városnak, a Kék Lovagok Rendészeti Motoros Klub tagjainak, valamint a díjakat és a befutó csomagot felajánló támogatóinknak: Kontent Kft, Regina Kerékpárbolt, Bellotto, Kiscipó Bisztró Kft, SWEET-LINE ’98 Kft, illetőleg a helyszín és az ebéd biztosításáért a Látóképi Csárdának.

A HBM Kerékpáros Szövetség és a DKSI rendezésében legközelebb megrendezésre kerülő versenyek: az Országúti Kerékpár Diákolimpia Regionális Döntője április 12-én, utána pedig jön a Hajdú-Főnix Kupa, április 18-19-én, ahol időfutam, kritérium és mezőnyverseny számokban lehet majd rajthoz állni.

Képgalériák:

Arany Péter >>
TRInfo >>

'Fel a tetejéhez' gomb