MTB

Egységes megjelenésű Mountain Bike Diákolimpia®

Diakolimpia-logoBringaSport – 2015.03.24 – A Mountain Bike Diákolimpia® idei éve kiemelkedő fontosságú lehet a mountain bike történetében. A 7 területi döntőből álló válogató versenyek a teljes országot lefedik, ezzel biztosítanak versenyzési és felvételi többletpont szerzési lehetőséget az általános és középiskolásoknak.

Az idei Mountain Bike Diákolimpia® több szempontból is különlegesnek mondható, hiszen a Magyar Kerékpársportok Szövetsége által létrehozott rendszer mindamellett, hogy lefedi a teljes országot, még fejleszthető, strukturált és bővíthető is. Az április 11-12-én Nagykovácsiban, Szegeden és Veszprémben kezdődő első Mountain Bike Diákolimpia® Területi Döntők azonos ügyességi feladatokkal várják a résztvevőket.

“Tetszik, hogy létrejött egy ilyen teljes országot lefedő rendszer, az pedig különösen jó, hogy ez rögtön kombinációs verseny, vagyis ügyességi és erőnléti részből áll. Úgy gondolom, hogy aki részt vesz egy ilyen megmérettetésen, az megtanul bringázni. Így nem csak közlekedni tud majd a gyerek, hanem valóban tudja kezelni a bringát” – mondta Benkó László, a mountain bike utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya“Az először Ausztriában bevezetett ügyességi feladatok kötelező teljesítése, vagyis a kombinált rendszer nagyon fontos, közzététele pedig hasznos, mert így mindenki előtt tisztán látszik, hogy a mountain bike-ozás nem egyenlő a klasszikus bringázással. Nem arról szól, hogy felülsz, váltasz, mész és fékezel. Az egységesség pedig az esélyegyenlőség miatt kell, így mindenki ugyanúgy tud rá készülni, és mindenkinek lesz már technikai tudása függetlenül attól, hogy milyen eredménnyel szerepel a diákolimpián. Azt remélem, hogy ez a mostani diákolimpia valaminek az eleje és nem a vége. Távolabbi tervekben ezt tovább kellene bontani megyei vagy járási szintekre is, hogy minél több gyereket lehessen elérni. Ez segítené a válogatott kibővülését is, szélesebb bázist adva a sportágnak.”

A Mountain Bike Diákolimpia® részletei, nevezése itt érhetők el:

A verseny ügyességi feladatai pedig itt találhatók.

'Fel a tetejéhez' gomb