MTB

Magyar résztvevők a spanyol AndaluciaBikeRace csapatversenyen

Eszter és BrigiAz immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő verseny egy UCI S1 bejegyzésű többnapos viadal (azaz a célba érkezők értékes világranglista pontokat szerezhetnek, amivel kvalifikálhatják nemzetüket a riói olimpiára). A verseny különlegessége, hogy a versenyzők párban teljesítik a verseny hat szakaszát, miközben 428 kilométert és a közel 14 000 méteres szintemelkedést győznek le úgy, hogy a párok nem lehetnek egymástól 2 percnél távolabb – igazi csapatmunka, hiszen a csapat második emberének az ideje számít.

A verseny sokak szerint az 5 legjobb Stage Race között szerepel a világon, így nem véletlen, hogy az eddigi legnépesebb és legerősebb mezőny gyűlt össze, világkupamenők, volt világbajnokok (Hermida, Kalentieva) ugyanúgy akadnak a versenyen, mint “kiöregedett” országúti profik (Manuel Beltran).

A verseny 2 napja tart, és négy magyar érdekeltségű csapat vesz részt rajta az olimpiai pontgyűjtés reményében: 21. helyen áll az Oscar Ferrer / Blazsó Márton (KROSS – PROBIKE RACING TEAM) összeállítású spanyol-magyar duó. Mögöttük nem sokkal, a 24. helyen áll Parti András és Juhász Zsolt duója, akik WABERER’S AREUS MTB TEAM 1 néven versenyeznek, szorosan összedolgozva a 28. helyen álló Szatmáry András – Vigh Zoltán duójával, akik a WABERER’S AREUS MTB TEAM 2 nevet használják. Kiemelkedő eredmények ezek, hiszen például a Hermidával felálló Merida Multivan sem fér föl a jelenlegi dobogóra. A versenyt az EXTREMADURA MTB TEAM Pedro Romero – Luis Leao Pinto, spanyol-portugál kettős vezeti.

A lányoknál jelenleg a 7. helyen áll a Dósa Eszter – Poór Brigitta összeállítású csapat, amely VITALITÁS SE-KROSS-MERIDA-HUNGARY néven szerepel, és például olyan csapatot is megelőznek, melynek tagja a korábbi XCO világbajnok Irina Kalentieva. A lányok versenyét a Milena Landtwig-gal és a 2010-es maraton világbajnok Ester Süss-el felálló WHEELER PRO TEAM vezeti. Érdekesség, és a női mezőny erősségét mutatja, hogy vegyespáros csapatok között dobogót érne a magyar lányok eddigi versenyideje!

A versenyről mindennap készül összefoglaló videó amely megtekinthető a verseny weboldalán – a szemfülesek a magyar versenyzőket is elkaphatják 1-1 pillanatra!
www.andaluciabikerace.com

'Fel a tetejéhez' gomb