MKSZ hírek

Új elnök az MKSZ élén

Új elnöke van a Magyar Kerékpársportok Szövetségének. Katona Kálmán lemondása miatt elnököt kellett választania az ernyőszervezetnek. Polony Istvánt az MKSZ 2014. november 7-i közgyűlésén választotta meg a szövetség tagsága az MKSZ élére.

A napirendi pontok között szerepelt a megüresedett alelnöki pozíció betöltése is. Erre a posztra Eisenkrammer Károllyal szemben Böhm Lajos kapta a legtöbb szavazatot.

Polony István, 42 éves, üzletember, az OT Industries elnök vezérigazgatója, aki szabadidejében hobby kerékpáros, és lelkes kerékpár rajongó. Hobby hegyi kerékpáros, és ahogy ideje engedi maraton versenyek lelkes résztvevője master 2-ben.

A kerékpársporthoz való kötődése néhány évre tekint vissza, amikor életmódváltás keretében talált rá a természetben kerekezés szépségeire, és 2012 óta az Alpinbike Team Giant nem versenylicensszes tagja.

Szakmáját tekintve közgazdász, azon belül is vállalat transzformáció és újra struktúrálás a szakterülete. A UC Berkeley-n szerzett MBA diplomát, és a kilenvenes évek közepén indult karrierje felét külföldön, felét pedig itthon töltötte – jelenleg a korábbi Olajterv Csoport (immár OT Industres) teljes körű átalakításán, és új stratégia mentén növekedési pályára állításán dolgozik.

Polony István a szakágak képviselőinek támogatásával a háta mögött készül a november 7-i MKSZ közgyűlésre, ahol részletes program-prezentációt fog tartani. Megválasztása esetén a szövetségi működés azonnali átláthatóvá tételén, majd azt követően egy hosszú távú, a szakágak széles körű támogatásán nyugvó, sportág fejlesztési stratégia kidolgozásán tervez dolgozni.

'Fel a tetejéhez' gomb