Terem

Teremkerékpár világbajnokság: egy 4. hely és további remek eredmények!

BringaSport – 2015.12.02 – 2015. november 20-22. között a malajziai Johor Bahru városában rendezték a 2015-ös teremkerékpár világbajnokságot. Magyarországot a baji, a bokodi és a romhányi versenyzők képviselték, igen kiváló eredményeket produkálva.

Az első napon a férfi páros kategóriában voltunk érdekeltek. A nagy rutinnal rendelkező Dévényi Bálint új párjával, Hlacsok Richárddal lépett pályára. A helyi körülményekhez alkalmazkodva némi módosítást kellett tenni a tervezett gyakorlaton, de így is sikerült megszerezni nekik a 10. helyet.

Dévényi-Hlacsok

Dévényi Bálint és Hlacsok Richárd

A szombati nap volt a legmozgalmasabb magyar szempontból. Ekkor rendezték a női egyéni, páros és négyes kategóriákat. Egyéniben Zagyvai Anita képviselte Magyarországot, aki egy igen magabiztos gyakorlattal szintén a 10. helyen végzett.

Zagyvai

Zagyvai Anita

Mivel három a magyar igazság, ezért a női párosban induló Goldschmidt Réka-Sugta Julianna duó is a 10. helyezést szerezte meg, míg klubtársaik, a Becsák Alexandra-Balogh Boglárka összeállítású páros egy helyet előrelépve a 7. helyen végzett.

Becsák-Balogh

Becsák Alexandra-Balogh Boglárka

Sugta-Goldschmidt

Goldschmidt Réka-Sugta Julianna

Ez utóbbi négy versenyző alkotta a négyes kategória magyar csapatát. A laikus szemnek szinte hibátlan gyakorlatukkal a 4. helyezést tudták elérni a lányok.

A sikeresnek mondható szombat után jött a verseny zárónapja a férfi egyéniek „mérkőzésével”. Csapatunk két versenyzője, Varga Csaba és Schön Martin igen nehéz gyakorlatukkal jó helyezésre számíthattak, néhány apró hiba miatt a 12. illetve a 13. helyet tudták megszerezni.

Varga

Varga Csaba

Schön

Schön Martin

A verseny után a sportolók edzőikkel, Nagy Györgyivel és Kovács Balázzsal megbeszélték a történteket, levonták a tanulságokat és ezek alapján már hazafelé elkezdték tervezni a következő évi felkészülést. November 24-én, kedden szerencsésen landolt a válogatott Magyarországon. Egy-két hét lazítás után a versenyzők újra munkába állnak és megkezdik a tavaszi szezon alapozását.

Gratulálunk!

Férfi egyéni eredmények >>
Női egyéni eredmények >>
Női páros eredmények >>
Női négyes eredmények >>

'Fel a tetejéhez' gomb