MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. augusztus 5.

Tour de Hongrie: Manuel Porzner húzhatta fel a sárga trikót a szombathelyi prológ után

Szombathely belvárosában látványos pályán rendezték meg a 36. Tour de Hongrie prológját, amelyen a német Manuel Porzner szerezte meg az első helyet – így az összetett legjobbjának járó sárga trikót is ő viselheti szerdán, a Szombathely és Keszthely közötti 112 kilométeres első szakaszon. Az olimpiai kvalifikációs országúti kerékpárverseny 93 fős nemzetközi mezőnye hat nap alatt 700 kilométert tesz meg az augusztus 9-i budapesti befutóig.

Tovább >>
M4 sportcsatorna beszámolója az első napról >>
Fotók >>

_VAN7833

Karl Ádám 9. lett az országúti mezőversenyen az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon

Július 25. és augusztus 1. között került megrendezésre az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a grúziai Tbilisiben, ahol Karl Ádám (Tipográfia TE) a 100 indulóból a 9. helyen végzett a mezőnyversenyen!

Tovább >>

11800328_10206367480000165_1271844508617564557_n

Kusztor Péter megnyerte a 2015-ös GP. Kranj versenyt

Augusztus 2-án került megrendezésre a 2015-ös GP. Kranj országúti verseny Szlovéniában, ahol Kusztor Péter megszerezte idei első győzelmét!

Az Ausztriában légióskodó Kusztor Péter (Amplatz-BMC), korábbi magyar bajnok, a Bretagne Körverseny győztese, olimpikon, a ma délután Szombathelyen rajtoló Tour de Hongrie első számú hazai esélyese. Eddigi pályafutásáról és az idei Tour de Hongrie-ról beszél az interjúban.

Tovább >>

11816099_666405213496138_2966457449321466814_o

Vígh Zoltán a Bükk Maratont is megnyerte, Poór Brigitta is győzelemmel tért vissza

Kétnapos rendezvény keretében került ma sor Felsőtárkányban a jubileumi, 15. Bükk Maratonra, a Nagy SE szervezésében. Az elit férfiak 88 kilométeres futamát Vígh Zoltán, míg az elit nők versenyét 57 kilométeres távon Poór Brigitta nyerte.

Tovább >>

bukk_elit_ferfi_hosszutav_eleje

Remek MTB-os eredmények születtek a hétvégén

Több versenyen is képviselték hazánkat a magyar bringások ezen a hétvégén, és csupa kiváló eredményről számolhatunk be.

Tovább >>

2

Parakerékpárosaink sikeresen megtartották a paralimpiai kvótát a Világbajnokságot követően is

Július 29. és augusztus 2. között került megrendezésre a Parakerékpáros Világbajnokság Nowill városában, Svájban, ahol Butu Arnold Csaba és Garamszegi László (TuttoBici Hungarofondo) képviselték hazánkat. múlt csütörtökön a rendkívül nehéz hegyi időfutamon a 21. helyen végzett tandem párosunk. Szombaton került sor a mezőnyversenyre, ahol a magyar versenyzők a 24. helyen értek célba.

Tovább >>

6

Hétvégi versenyek & új versenykiírások

BMX l Alpok-Adria Kupa és Országos Bajnokság a hétvégén Sopronban
Versenykiírás >>

ÚJ l Magyarország 2015. évi Elit és U19-es Országos Bajnoksága – Balmazújváros – 2015. augusztus 16.
Versenykiírás >>
A kiírásban megtalálható a Hármas Csapatverseny Amatőröknek versenykiírása is!

Verseny a mélyben – Underworld Kupa hatodszor!
Budapest – augusztus 8.
Tovább >>

tdh_orias1

Tour de Hongrie sajtótájékoztató

Az idén 90 esztendős kerékpárverseny országos sajtótájékoztatóját csütörtökön a Várkert Bazárban tartották meg, nem véletlenül: augusztus 9-én itt, a Várkert Bazár előtti sétányon ér majd célba a karaván.
Tovább >>

Tour de Hongrie az M4 sportcsatornán

A Tour de Hongrie olimpiai kvalifikációs országúti kerékpáros körversenyről az M4 sportcsatorna sugároz fél órás napi összefoglalókat.
Tovább >>

A Tour de Hongrie rajtlistája

Augusztus 4-én kedden Szombathelyen rajtol és hat nappal később, augusztus 9-én vasárnap Budapesten ér véget Magyarország legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de Hongrie. A 96 fős nemzetközi mezőny a hat nap során összesen 700 kilométert tesz majd meg, de ténylegesen kik is állnak rajthoz a viadalon?
Tovább >>

A Tour de Hongrie olimpiai kvalifikáció szempontjából megszerezhető pontjai

Tegnap, augusztus 4-én, Szombathelyen indult a 2015-ös Tour de Hongrie, amely fontos olimpiai és világbajnoki kvalifikációs viadal. A versenyzők a dicsőségen kívül a pontokért is küzdenek.
Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Frissítve: 2015.08.17
A korábban az MKSZ által igényelt támogatási összeg csökkentése mellett a MOB elfogadásra javasolja az EMMI-nek az MKSZ 2015. évre benyújtott szakmai terveit

Július 30-án, többkörös egyeztetés után, beadásra kerültek a MOB felé a 2015-ös szakmai tervek, amelyek a MOB előzetes szakmai elbírálása, szerződésre felterjesztése után kerülnek majd át az EMMI-hez, és államtitkári jóváhagyás után van lehetőség szerződni a 2015-ös KSF támogatásra. Augusztus 4-én a MOB elküldte visszajelzését a tervekkel kapcsolatban, miszerint a MOB az abban meghatározott célokat elfogadhatónak tartja, és javasolják a 150+20 milliós támogatási lehetőséggel benyújtani a véglegesített anyagot az EMMI felé, aki a végleges döntést hozza majd a támogatást illetően. Az MKSZ által igényelt támogatási keretösszeget 208 + 20 millió forint volt, ezt szükséges a MOB javaslata szerint 150 millió + 20 millió (a Tour de Hongrie az EMMI és a MOB kérésének megfelelően külön kerettel rendelkező, kiemelt hazai nemzetközi esemény, támogatása a szövetség egyéb területeitől függetlenül, 20 millió forintra tervezhető) forintban maximalizálnia a szövetségnek. A MOB továbbá kiemelte azt is, hogy a 150 milliós támogatási keret felhasználásánál feltétlenül figyelembe kell venni, hogy az olimpia kvalifikáció és a felkészülés, valamint az utánpótlássport támogatása prioritást élvez, ezen projektek támogatása kiemelten fontos a sportág fejlődése érdekében, illetve a 2016-os Olimpia miatt.

Tovább >>

***

Pályázat az országúti szakág egyesületei részére

Pályázati felhívás az országúti szakág egyesületei részére, a 2015.évi Kritérium Országos Bajnokság és a 2015. évi Páros Országos Bajnokság rendezésére.

Tovább >>


Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. augusztus 5.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb