MKSZ hírek

Közlemény az MKSZ felelősségbiztosításáról és a hivatalos versenynaptárba kerülés díjáról

BringaSport – 2015.07.21 – A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással megszavazta az MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díjait. A hivatalos versennyé nyilvánítást követően az adott verseny bekerül az MKSZ hivatalos versenynaptárába, valamint a verseny biztosítóhoz való lejelentését követően létrejön az esemény szervezői és versenyzői felelősség biztosítása.

Négy kategória került meghatározásra a versenynaptárba kerülés és felelősségbiztosítás igénybevételének lehetőségéről:

  1. MKSZ tag részére:
    MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díja 10 000 Ft/eseménynap – az MKSZ tag által megrendezésre kerülő biztosítónak lejelentett kerékpáros események szervezői és versenyzői felelősség biztosítása.
    Ezeken az eseményeken az MKSZ versenyengedélyes sportolóinak kártérítési limitje 10 000 000 Ft/kár és 30 000 000 Ft/év, a versenyengedély nélküli, “amatőr” sportolók kártérítési limitje 1 000 000 Ft/kár, és 5 000 000 Ft/év.
  2. MKSZ tag részére, szakági tanács által, év elején összeállított versenynaptárba kerülés által:
    MKSZ elnöksége külön engedélye alapján a szakágvezető által előterjesztett (szakági tanács által jóváhagyott) minden év március 31-ig összeállított MKSZ szakági versenynaptárba bekerülő MKSZ tagok által megrendezésre kerülő versenyeinek versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díját (10.000 HUF/ eseménynap) a szakági költségvetése terhére az MKSZ tag, mint szervező helyett támogatásként átvállalhatja, ha az adott esemény a szövetségnek és a szakágnak kiemelt fontosságú kerékpáros eseménye.
  3. Nem MKSZ tag:
    MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díja 50.000 Ft/eseménynap a NEM MKSZ tag által megrendezésre kerülő, biztosítónak lejelentett kerékpáros események szervezői és versenyzői felelősség biztosítása esetében.
    Ezeken az eseményeken a NEM MKSZ tag, mint szervező és az MKSZ versenyengedélyes sportolók kártérítési limitje 10 000 000 Ft/kár és 30 000 000 Ft/év, MKSZ versenyengedély nélküli, “amatőr” sportolók kártérítési limitje 1 000 000 Ft/kár és 5 000 000 Ft/év.
  4. Nem MKSZ tag részére, de a szakági tanács által, év elején összeállított versenynaptárba kerülés által:
    Az MKSZ elnöksége külön engedélye alapján, a szakágvezető által javasolt MKSZ szakági versenynaptárba NEM MKSZ tagok által megrendezésre kerülő versenyeinek versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díját (50.000 HUF/ eseménynap) a szakági költségvetése terhére a NEM MKSZ tag, mint szervező helyett támogatásként átvállalhatja, ha az adott esemény a szövetségnek és a szakágnak kiemelt fontosságú kerékpáros eseménye.

További információ:

Sutus-Juhász Tímea
MKSZ főtitkár l fotitkar@bringasport.hu

Határozatok >>

'Fel a tetejéhez' gomb