Benkó Barbara ezüstérmet szerzett a londoni olimpiai pályán

Benkó Barbara ezüstérmet szerzett a londoni olimpiai pályán

📁 Hírek 🕔12.május 2017
Benkó Barbara ezüstérmet szerzett a londoni olimpiai pályán

BringaSport – 2017.05.12 - Május 6-7-én került megrendezésre Angliában a Hadleigh-London UCI HC kategóriás verseny a londoni olimpia pályáján, ahol Benkó Barbara ezüstérmet szerzett. A junior válogatott is szépen szerepelt, a lányok 41 pontot, a fiúk 12 pontot szereztek idei harmadik Junior World Series versenyükön.

Az elit nőknél az első a brit Annie Last lett, a dobogó harmadik fokára pedig ausztrál Rebeca Henderson állt.
Eredménylista >>

“Jól ment végig a verseny, 1-2. helyen haladtam, az utolsó támadásomnak én lettem az áldozata és már nem bírtam a sprintet, de így is elégedett vagyok, nagyon várom már a Világkupákat!” – írta Benkó Barbara Facebook oldalán. “Ma ismét kaptam egy emlékeztetőt arról, amit mindig mondok a junioroknak, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kulacsaikat vagy a kerékpárjaikat mert az ördög (és a beteg emberek) sosem alszanak. A női mosdó előtt hagytam a kerékpárom 2 percre és mire kijöttem, indultam volna bemelegíteni, de a kormányomon az összes csavar meg lett lazítva… Még jó hogy időben észrevettem… Mielőtt nyomok egy sprintet… Elképesztő mi játszódik le egy-két ember fejében amikor ilyet tesz, mert azt egy másodpercig sem gondoltam, hogy véletlen volt, amikor a kerékpárom egész éjjel velem volt a szobában. Köszönöm a verseny előtti gyors átnézést és szervízt Apának és Attilának!”

18359108_1424042210995036_3198339517148159921_o

Az utánpótlás válogatott is szépen szerepelt, ez volt idén nekik a harmadik Junior World Series versenyük. A lányok közül mindenki pontszerző helyen végzett, Buzsáki Virág 12. lett (18 pont), Schmidel Regina a 13. (16 pont), Bukovácz Kata pedig a 19. (7 pont). A junior fiúknál Fetter Erik a 16. helyet szerezte meg (10 pont), Kádi Tamás Benjámin a 24. lett (2 pont), Vas Balázs pedig a 33. helyen fejezte be a versenyt.

Junior lányok eredménylistája >>
Junior fiúk eredménylistája >>

“Buzsáki Virág jól kapta el a rajtot, de egy defekt után viszont nem tudta újra felvenni a ritmust. Schmidel Regina közvetlen utána érkezett, ezzel idei legjobbját hozta. Fetter Erik 16. helyezése és időhátránya is kiemelkedő ebben a mezőnyben, és Kádi Tamásnak is sikerült a pontszerzés” – számolt be a versenyről Benkó László csapatvezető. “Benkó Barbara a rajttól kezdődően egy három fős élbolyban tekert, ami az utolsó körre két főre olvadt. Az épp vezető Annie Last apró hibáját kihasználva Barbinak az utolsó emelkedő előtt sikerült előzni. A hazai pálya előnyét élvező Last bírta a tempót és a célegyenesben a győzelmet is megszerezte. Barbi formája szépen alakul a világkupák előtt!”

Oszd meg barátaiddal!

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Tamási Pálya OB versenykiírása

Megérkezett a Tamási Pálya OB versenykiírása

Bringasport - pálya OB versenykiírás A 2017. évi Pályakerékpáros Utánpótlás Bajnokság, mely egyben Tamási kerékpáros pályaavató verseny versenykiírása az alábbi linken

Tovább
questra Пестюк Чеслав Фанис Джураев Константин Мамчур Станислав Кравцов AGAM Atlantic Global Александр Прочухан Абакумов Андрей