MTB

Svájci Kupa az utánpótlás szemszögéből

A hétvégén Gränichen adott otthont a soron következő Junior Szériának, ahol nem csak juniorjaink vettek részt, hanem az alsóbb évesek (U15, U17) is.

A Junior Világkupa miatt mindegyik korosztályban szép számmal indultak külföldiek is, tehát egy erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Szombaton az 13-14 évesek kezdték a versenyzést a magyar csapatból. A hatalmas hőségben derekasan helytállt mindenki és kiemelkedően szép eredményeket hoztak el. Bukovácz Panna 17., Greman Szonja 25., Lőrincz Benke pedig 15. helyen ért célba.

Utánuk következtek az U17-esek, akiknek már a nagy pályán kellett 3 kört teljesíteniük. Bokros Csenge nagyot küzdve 8. lett, Baranyi Áron jókedvűen 18.-nak érkezett be, Lőrincz Bendegúz pedig az 57. helyen végzett. Vasárnap az U19-eseken volt a sor, a fiúkra 5, a lányokra 4 nagy kör várt. Először a fiúk rajtoltak rettentően sokan, a mezőny 125 főből állt, ami némi összeakadást is kezdeményezett a rajtban. Sajnos Sylvester Balázs is részese volt a torlódásnak, de sérülés nélkül megúszta és tudta folytatni a versenyt, majd a 79. helyen ért célba. Fülöp Ádám egy kisebb eséssel az utolsó körben, viszont csak pár karcolással a 73. helyet szerezte meg. Fetter Erik egyenletes erős tempóval haladva visszatért az élmezőnybe így a 14. helyet szerzte meg magának. 12:50-kor a lányaink kezdték a versenyzést, az elit nők után (Elit női kategóriában most nem voltunk érdekeltek) 5 perccel. Végig szépen, tudatosan versenyezve Vas Kata Blanka 6. lett, Buzsáki Virág a második kör végén kiállt.

Következő verseny immáron hazánkban, két hét múlva Csömrön lesz.


Leírás

Idén ez volt az első Nemzeti Válogatott versenyünk. Svájc – Granichen Profix Cup – HC kategóriás Junior széria.

A csapat 15 főből állt, 11 versenyzőből és segítőkből.

U15:

  • Greman Szonja ( 25. hely )
  • Bukovácz Panna ( 17. hely )
  • Lőrincz Benke ( 15. hely )

U17:

  • Bokros Csenge ( 8. hely )
  • Lőrincz Bendegúz ( 55. hely )
  • Baranyi Dávid Áron ( 18. hely )

U19:

  • Vas Kata Blanka ( 6. hely )
  • Buzsáki Virág ( sehanyadik hely )
  • Fülöp Ádám ( 73. hely )
  • Sylvester Balázs ( 79. hely )
  • Fetter Erik ( 14. hely )

Csapatkapitány: Benkó Laci

Technikai support: Dancsúly Dávid, Keppler Miklós, Lőrincz Mátyás

A Dronepilot Racing Team most versenyzett először Svájcban, európa legerősebbjeivel. Kíváncsiak voltunk milyen lesz.

Jó volt. Nagyon jó!

Masszív utazás előzte meg és követte, de szerintem mindenkinek megérte, mert remek hangulatban, fantasztikus pályán, csodálatos szikrázó napsütésben versenyezhettek.

Benke 85 fős mezőnyből kb az utolsónak lett beszólítva. A rajt utáni egyenesben a mezőny hátsó fele hatalmasat bukott és egy óriási kupacba torlódtak. Benke épphogy le tudott fékezni, mielőtt ő is részévé vált volna az akadálynak. Nagy sokára sikerült csak kikerülnie ezt a emberkupacot. Az első köre ez miatt “csak” a 27. legjobb időt hozta, a másodikban már a 10-et, a harmadikban az 5. legjobb idővel haladt. Ha nem tartják fel folyamatosan, az élmezőnyben bringázhatott volna, akkor biztosan top 3 időt tud futni! Nagyon élvezte a pályát és saját magát is.

Bendegúznak saját képességeihez viszonyítva nem ment annyira fényesen, néhány technikai akadály mentálisan bekorlátozta és onnan kezdve végig kicsit lassabb volt, mint lehetett volna egyébként. Ettől függetlenül a 96 fős mezőnyből ez is elég volt egy 55. helyre. Nagyon szép!

A válogatott majdnem minden tagja remekül futott és jobbnál jobb eredményeket értek el. Jó érzés, hogy egy ilyen hátrányos helyzetből  ennyire szépen tudnak produkálni. A rendezvény résztvevő közül értelem szerűen a miénk volt a legkevésbé támogatott csapat anyagilag, mégis elképesztő teljesítményt tesznek le alkalomról alkalomra ( főleg ehhez képest ). Ezúton is gratulálok!

Az elit futamon igazi világsztárokat láthattunk a gyerekek legnagyobb örömére. Schurter mondjuk csalódás volt, mert úgy tűnt nem vette komolyan ezt a versenyt, vagy csak simán ennyit tudott aznap.

Köszönjük a lehetőséget a Bringasportnak, Benkó Lacinak!

Következő megmérettetés 9-én, szombaton, ismét itthon Nagykovácsiban lesz XCO maraton OB!

Forrás
dronepilot.hu
'Fel a tetejéhez' gomb