MTB

NapoCup XCO UCI C2 verseny Kolozsváron

Eredményes versenyhétvége van a hátunk mögött, ugyanis sikerült az Elit férfi futamban 1. és egy 4. helyet, Elit nőknél pedig 3. helyezést hoztunk el Kolozsvárról! Magyar Válogatott színekben Palumby Zsombor nyerte az Elit futamot, Borsos Benedek 4. lett. Az Elit nőknél pedig Schmidel Regina szintén Magyar Válogatott színekben a verseny utolsó előtti köréig vezetve a versenyt egy defekt és fél kör futás után is a 3. helyen tudott célba érni az Elit nők között!

Palumby Zsombor: “A Nove Mesto-i világkupa helyett csapattal utaztunk Kolozsvárra a válogatott színeket képviselni. A rajt pillanatától kezdve teljes mértékben kontrollálni tudtam a versenyt. Egy német sráccal tudtunk elszakadni a többiektől viszonylag hamar. A 3. körben többször megpróbált leszakítani, sikertelenül. Kicsit túl is tolta és mondhatni saját kardjába dőlt, amikor a következő lejtőn a sziklakertben átesett a kormány fölött. Itt még megvártam, de később leszakadt. Magányosan teltek innentől a körök. A végén magabiztos 2.5 perces előnnyel tudtam nyerni Logigan és Málnási Attila előtt. Mindig szívet melengető ennyi lelkes magyar ajkú szurkoló előtt versenyezni! Nagy élmény volt!”

Borsos Benedek: “A rajtom egészen jól sikerült, a 4. pozícióban tudtam megkezdeni a körözést. Sajnos az első kör felénél kisebb techikai problémám adódott, ami miatt meg kellett állnom 10-15 másodpercre. Ezzel buktam pár helyezést. A következő körökben szépen tudtam előzgetni az előttem lévőket, de sajnos az elejére már nem tudtam visszazárkózni… A verseny előtt egy top5-ös helyezést tűztem ki célnak, amit sikerült is megvalósítanom! Végül a 4. helyen fejeztem be a versenyt, aminek nagyon örülök. Ezúton is szeretném megköszönni Nikinek és Gábornak a hétvégi supportot-frissítést!”

Szép mennyiségű UCI pontot hozott haza kis magyar különítményünk: Palumby Zsombor 30 pont, Borsos Benedek 12 pont, Schmidel Regina 15 pont!

'Fel a tetejéhez' gomb