Giro d'Italia Grande Partenza

Lesz még Giro Budapesten

A lengyel CCC Team kerékpárosa Valter Attila a MyActionCam és a Nemzeti Sportügynökség jóvoltából nekivágott a Giro d’Italia 2020-as budapesti szakaszának, melynek eredménye egy kerékpáros és turisztikai szempontból is káprázatos videó lett.

Május 9-én, szombaton egy közel tíz kilométeres egyenkénti időfutammal mutatkozott volna be a Giro mezőnye Budapestnek. A versenyzők a csapatbemutató helyszínének is használt Hősök Teréről indultak volna, majd a Bazilikát is érintve a Lánchídon keresztül jutottak volna el a Szentháromság téren kialakított célhoz a Halászbástya közelében. A koronavírus-járvány azonban sajnos keresztülhúzta mindenki számítását, így a Magyarországi rajt elhalasztásra került, az Olasz Körverseny pedig a tervek szerint csak októberben kerül megrendezésre itáliai rajttal.

Valter Attila kiválóan kezdte a 2020-as idényt a Tour de la Provence és a Tour des Alpes Maritimes et du Var szakaszversenyein szerepelve, utóbbin az összetett tizedik helyén zárva és elhódítva a legjobb fiatalnak járó fehér trikót. A sportban nincs „ha”, de nagy valószínűséggel a magyar kerekes a mutatott teljesítménye alapján ténylegesen ott lehetett volna az idei Olasz Körverseny budapesti rajtjánál.

„Az első WorldTour versenyemre a Katalán Körre készültem, amikor begyűrűzött Európába a járvány – mondta egy interjújában Valter. – Ezt nagy valószínűséggel az Alpesi Körverseny és a Giro d’Italia követte volna. Bár az így mindörökre rejtély marad, hogy ott lehettem-e volna az Olasz Körverseny májusi budapesti rajtján. Reménykedjünk, hogy a jövőben még lesz rá lehetőség és megmutathatjuk a világnak ezt a gyönyörű várost. Én addig is mindent megteszek azért, hogy ha így alakul, akkor ott állhassak a rajtvonalnál.”

'Fel a tetejéhez' gomb