Giro d'Italia Grande Partenza

Megállapodás a Nemzeti Sportügynökséggel a Giro d’Italia rendezésről

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, annak érdekében, hogy a 2020-ban megrendezésre kerülő Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi szakaszainak előkészítése és lebonyolítása a lehető legmagasabb szakmai színvonalon valósuljon meg.

“Több mint 130 sporteseményt támogatunk 2019-ben és a sor folytatódik. A világeseményekhez világszintű rendezés szükséges és hogy a szövetségekről levegyük a rendezés terhét, 2018-ban létrehoztuk az NSÜ-t” – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A jövő évi magyarországi Giro d’Italia szakaszok kapcsán kiemelte, hogy mint a világ egyik legnézettebb sporteseménye komoly hatása lesz a fiatalokra, hogy a kerékpársportba vonzza őket, így növelve az utánpótlásbázist, hogy majd évek múlva a sikeres élsportolók válhassanak belőlük.

Nagy Zsigmond, az NSÜ ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a magyar sport új szereplőjeként látványos események megvalósításával szeretnék szolgálni a magyar sportot. “A magyar sport aranykorát éli, korábban nem tapasztalt állami támogatásban részesül. Küldetésünk a magyar sport szolgálata, a hazai világversenyek lehető legprecízebb szakmai, pénzügyi és jogi tervezése, előkészítése és megvalósítása” – hangsúlyozta Nagy Zsigmond.

Nagy Zsigmond Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökével  együttműködési szerződést írt alá, mivel a jövő évi Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny három magyarországi szakaszának előkészítésében az NSÜ is közreműködik. A szövetség elnöke elmondta: “Rendkívül fontos ez az együttműködés, hiszen akár egy kerékpárversenyen, egymást segítve sokkal nagyobb átlagsebességet lehet elérni, igaz ez a Giro rendezésre is: közösen dolgozva magasabb színvonalon lehet megvalósítani ezt a magyar kerékpársport számára rendkívüli jelentőséggel bíró sporteseményt.”

Magyarország Kormányának 1199/2019. (IV.15.) számú határozata alapján az RSC Sport vállalattal kötött szerződés értelmében 2020. május 9-10-11-én Magyarország ad otthont a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának. A Kormány döntése értelmében Magyarország a rendezvény népszerűsítésével, műszaki és egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatok ellátásáról az NSÜ Nkft. útján gondoskodik.

A Magyar Kerékpáros Szövetség, mint a kerékpársport szakmai irányítását és érdekképviseletét Magyarországon kizárólagos joggal ellátó sportági szakszövetség, alapvető feladatai körében – többek között – működteti a sportág versenyrendszerét. E körben az évek során a szövetség munkaszervezetében, valamint tagszervezeteinél és partnereinél kerékpáros események szervezésével, kommunikációjával kapcsolatban jelentős tudás, tapasztalat, valamint országos és nemzetközi kapcsolatrendszer épült fel.

Az NSÜ és az MKSZ rögzítették: közös érdekük fűződik ahhoz, hogy mind a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi szakaszai, mind azt megelőző kommunikációs feladatok a Giro d’Italia 102 éves hagyományához méltó, kiemelkedő színvonalon valósuljanak meg – a versenyzők, a csapatok, a szervezők, valamint a sportszerető szurkolók, külföldi és belföldi nézők megelégedésére egyaránt.

A megállapodás szerint

  • az Ügynökség rendszeresen informálja az MKSZ-t a Giro projekt aktualitásairól és meghívja a projekthez kapcsolódó egyeztetésekre, az MKSZ pedig a Giro projekttel kapcsolatos javaslatait az Ügynökséggel megosztja,
  • az Ügynökség a projekt feladattervét az MKSZ-nek bemutatja, az MKSZ szintén bemutatja a Giro projekttel kapcsolatos szakmai javaslatait az Ügynökségnek,
  • az Ügynökség vállalja, hogy az MKSZ által javasolt azon aktivitásokat, amelyek az Ügynökség feladattervével összhangban vannak, lehetőség szerint az MKSZ bevonásával valósítja meg, és a projekt költségvetése által lehetővé tett mértékben finanszírozza, vagy ahhoz hozzájárul
  • az MKSZ vállalja, hogy az Ügynökség kérésére a projektet érintő bármely szakmai kérdésben véleményt ad, javaslatot tesz, az Ügynökség igénye szerint konkrét megbeszélésekre, egyeztetésekre megfelelő szakértelemmel rendelkező szakembert delegál.
Forrás
Részletek az MTI híréből
'Fel a tetejéhez' gomb