Giro d'Italia 2020

Megállapodás a Nemzeti Sportügynökséggel a Giro d’Italia rendezésről

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, annak érdekében, hogy a 2020-ban megrendezésre kerülő Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi szakaszainak előkészítése és lebonyolítása a lehető legmagasabb szakmai színvonalon valósuljon meg.

“Több mint 130 sporteseményt támogatunk 2019-ben és a sor folytatódik. A világeseményekhez világszintű rendezés szükséges és hogy a szövetségekről levegyük a rendezés terhét, 2018-ban létrehoztuk az NSÜ-t” – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A jövő évi magyarországi Giro d’Italia szakaszok kapcsán kiemelte, hogy mint a világ egyik legnézettebb sporteseménye komoly hatása lesz a fiatalokra, hogy a kerékpársportba vonzza őket, így növelve az utánpótlásbázist, hogy majd évek múlva a sikeres élsportolók válhassanak belőlük.

Nagy Zsigmond, az NSÜ ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a magyar sport új szereplőjeként látványos események megvalósításával szeretnék szolgálni a magyar sportot. “A magyar sport aranykorát éli, korábban nem tapasztalt állami támogatásban részesül. Küldetésünk a magyar sport szolgálata, a hazai világversenyek lehető legprecízebb szakmai, pénzügyi és jogi tervezése, előkészítése és megvalósítása” – hangsúlyozta Nagy Zsigmond.

Nagy Zsigmond Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökével  együttműködési szerződést írt alá, mivel a jövő évi Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny három magyarországi szakaszának előkészítésében az NSÜ is közreműködik. A szövetség elnöke elmondta: “Rendkívül fontos ez az együttműködés, hiszen akár egy kerékpárversenyen, egymást segítve sokkal nagyobb átlagsebességet lehet elérni, igaz ez a Giro rendezésre is: közösen dolgozva magasabb színvonalon lehet megvalósítani ezt a magyar kerékpársport számára rendkívüli jelentőséggel bíró sporteseményt.”

Magyarország Kormányának 1199/2019. (IV.15.) számú határozata alapján az RSC Sport vállalattal kötött szerződés értelmében 2020. május 9-10-11-én Magyarország ad otthont a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának. A Kormány döntése értelmében Magyarország a rendezvény népszerűsítésével, műszaki és egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatok ellátásáról az NSÜ Nkft. útján gondoskodik.

A Magyar Kerékpáros Szövetség, mint a kerékpársport szakmai irányítását és érdekképviseletét Magyarországon kizárólagos joggal ellátó sportági szakszövetség, alapvető feladatai körében – többek között – működteti a sportág versenyrendszerét. E körben az évek során a szövetség munkaszervezetében, valamint tagszervezeteinél és partnereinél kerékpáros események szervezésével, kommunikációjával kapcsolatban jelentős tudás, tapasztalat, valamint országos és nemzetközi kapcsolatrendszer épült fel.

Az NSÜ és az MKSZ rögzítették: közös érdekük fűződik ahhoz, hogy mind a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi szakaszai, mind azt megelőző kommunikációs feladatok a Giro d’Italia 102 éves hagyományához méltó, kiemelkedő színvonalon valósuljanak meg – a versenyzők, a csapatok, a szervezők, valamint a sportszerető szurkolók, külföldi és belföldi nézők megelégedésére egyaránt.

A megállapodás szerint

  • az Ügynökség rendszeresen informálja az MKSZ-t a Giro projekt aktualitásairól és meghívja a projekthez kapcsolódó egyeztetésekre, az MKSZ pedig a Giro projekttel kapcsolatos javaslatait az Ügynökséggel megosztja,
  • az Ügynökség a projekt feladattervét az MKSZ-nek bemutatja, az MKSZ szintén bemutatja a Giro projekttel kapcsolatos szakmai javaslatait az Ügynökségnek,
  • az Ügynökség vállalja, hogy az MKSZ által javasolt azon aktivitásokat, amelyek az Ügynökség feladattervével összhangban vannak, lehetőség szerint az MKSZ bevonásával valósítja meg, és a projekt költségvetése által lehetővé tett mértékben finanszírozza, vagy ahhoz hozzájárul
  • az MKSZ vállalja, hogy az Ügynökség kérésére a projektet érintő bármely szakmai kérdésben véleményt ad, javaslatot tesz, az Ügynökség igénye szerint konkrét megbeszélésekre, egyeztetésekre megfelelő szakértelemmel rendelkező szakembert delegál.
Forrás
Részletek az MTI híréből

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X