BalatonBike365
Kiemelt

BalatonBike365 – Utazás álomból a valóságba

Óriási az érdeklődés a 45. Utazás Kiállításon a BalatonBike365 standjánál. A Magyar Kerékpáros Szövetség rendhagyó projektje, amely a legnagyobb hazai turisztikai desztináció, a Balaton kerékpáros felfedezésére invitál, mára álomból valósággá vált. A fejlesztés során 1000 kilométernyi kerékpározható túraútvonalat jelöltek és tábláztak ki a Balaton körül, összekötve több ezer turisztikai szolgáltatót és attrakciót, vendéglátóhelyeket, kerékpáros pihenőket. A projekt keretében készült applikáció, amely 70 tematikus túrát is ajánl, az év telefonos alkalmazása lett, a BalatonBike365 pedig az egyik leglátogatottabb stand a holnap záruló Utazás Kiállításon.

Szilasi László, a Balatonbike365 program szakmai vezetője szerint a rengeteg tervező és előkészítő munka beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A három kiemelt kerékpáros szolgáltatópont, Balatonfüred, Keszthely és Balatonföldvár, illetve a három szubrégió, az északi, a nyugati és a délbalatoni térség változatos táji és természeti adottságokkal, de ugyanolyan magas színvonalú kerékpáros infrastruktúrával és szolgáltatással várja és segíti a Balaton körül kerékpározókat, immár ténylegesen az év 365 napján. Szilasi hozzátette, hogy nem csak a túrakerékpározás, de a versenysport szempontjából is jelentős a Balaton körüli fejlesztés. Mint mondta, a bringás klubok egyre nagyobb számban látogatnak el a „magyar tenger” mellé, akár edzésekről, akár edzőtáborokról van szó. A szakmai vezető szerint biztonságosabb, könnyebben tervezhető és remekül használható mindazon útvonalak összessége, amelyeket a projekt keretében kijelöltek és kitábláztak, legyen szó hobbi vagy versenykerékpározásról egyaránt. Bár ő maga is aktív hobbikerékpáros és profi versenyszervező, mégis tudott neki újat mutatni a Balaton, első sorban a somogyi táj szépségével, de a kedvence továbbra is a Balaton-felvidék maradt.

Közel kétezer látogató próbálta ki idáig a Hungexpo A pavilonjában kialakított e-bike pályán az elektromos rásegítéses bringákat, amely hihetetlen nagy szám, és még a szervezők várakozásait is felülmúlta. Ezt már Sós Sándor, a Superior Racing Team kerékpáros klub és utánpótlásnevelő egyesület vezetője mondta, aki a pálya kialakításában és üzemeltetésében vállalt oroszlánrészt. Szerinte a hobbikerékpárosok egyre inkább megszeretik majd az elektromos túrakerékpárokat, és ez a piac ugrásszerű növekedésével fog járni. Az e-bikeok használata egyszerű és biztonságos, mégis nagyon sokat segít, hogy olyan tájakon és körülmények között biciklizzünk, amelyekről korábban nem is álmodtunk volna. Elmondta, hogy ezen technikai fejlődés magával húzza a versenysportot is, ahol az e-bike most már külön kategória, és ebből a szempontból is egyre népszerűbb. A látogatók kifejezetten élvezik a tesztpályát, a holnapi, utolsó napon pedig továbbra is szeretettel várnak minden bringázni vágyót – zárta gondolatait Sós Sándor.

A 45. Utazás Kiállítás belföldi díszvendégként fogadta a Magyar Kerékpáros Szövetség BalatonBike365 projektjét, aki pedig eddig nem tette, a holnapi napon kilátogathat a Hungexpo területére, hogy megismerkedjen az egész évben kerékpározható, csodálatos balatoni bringatúra útvonalakkal.

'Fel a tetejéhez' gomb