BalatonBike365

Így főz a Balaton

A Balaton sokunk kedvenc nyaralóhelye, négy évszakos pihenőhelye, amely az utóbbi években színvonalas gasztronómiai kínálatával és egyre bővülő kerékpárútjaival is csalogatja a látogatókat.

Az Így főz a Balaton című könyv – a tavat körbe utazva – tizennyolc népszerű étterem és négy ikonikus cukrászda kínálatán keresztül mutatja be a térség hagyományos és megújult ízeit.

A tulajdonosok mindannyian a Balaton szerelmesei, szenvedélyesen mesélnek a tóhoz való kötődésükről, éttermük filozófiájáról, megismerhetjük kedvenc főztjeiket, valamint a hozzájuk ajánlott borokat.

A gasztronómia rajongói nemcsak az ételek fotóiban gyönyörködhetnek, hanem az elbűvölő turisztikai célpontokban is, hiszen a könyv művészi fényképekben mutatja be a Balaton térségét. Olyan látnivalókat kínál, amelyek kihagyhatatlanok a tó körüli utazás során, és kerékpárral vagy elektromos kerékpárral is megközelíthetőek.

A könyv a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, valamint az Így főznek / How to cook sorozat kiadójának együttműködésében jelent meg.

Több mint 200 oldalon nyújt válogatást a Balaton gasztronómiai helyszíneiből, ízletes boraiból és válogatott turisztikai látnivalóiból. Mindezt két nyelven: magyarul és angolul mutatja be.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány célja, hogy a könyv elkészültével meghozza az olvasók étvágyát ahhoz, hogy bármely évszakban a Balatonhoz utazzanak,ott pedig kerékpárra pattanva bebarangolják az egyes régiókat, és legyenek maguk is aktív részesei, élvezői a Balaton körüli gasztro- és kerékpáros turizmusnak.

Az Így főz a Balaton már kapható a könyvesboltokban:

Szerző
turizmus.com
'Fel a tetejéhez' gomb