BalatonBike365

BalatonBike365 Port – új kerékpáros központ épül

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) és Balatonfüred Város Önkormányzata a BalatonBike365 program keretében 15 évre szóló, kölcsönös előnyöket biztosító szerződésben állapodott meg arról, hogy az MKSZ az erre a célra pályázaton elnyert EU támogatásból az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott területen kerékpáros központot épít fel és üzemelteti azt.

A balatonfüredi BalatonBike365 Port a Balatoni Bringakörön épül, ahonnan mintegy 20-30 km-re a Balaton-felvidékre indulnak a program keretében kitáblázott kerékpározható utak. Az együttműködés célja, a kerékpárosok igényeinek előzetes felmérésén alapuló szolgáltató központ létrehozása és éves szinten minimum 9 hónapos üzemeltetése, amely egy újabb lépés a balatoni aktív turizmus infrastrukturális fejlesztésében. A Kisfaludy stranddal szemben lévő telken a munkálatok 2021. szeptemberében elkezdődtek, s várhatóan 2022. tavaszán fejeződnek be. Az eredmény pedig önmagáért beszél: 100 nm-es modern épületet vehetnek birtokba a bringás turisták, akik itt bérelhetnek klasszikus és elektromos kerékpárokat, a sajátjaikat szervizelhetik, feltölthetik, kisebb kiegészítőket vásárolhatnak, információkat kaphatnak túráikhoz, s megpihenhetnek a bringás kávézóban.

A beruházás megvalósításához elengedhetetlen a balatonfüredi önkormányzat eddig is nagyon proaktív és rugalmas hozzáállása, melyet ezúton is köszönünk, valamint az MKSZ mint pályázó mellett konzorciumi tagként a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány támogató részvétele.

A balatonfüredi központhoz hasonló Balatonföldváron és Keszthelyen is épül 2022 folyamán. A központok, a kitáblázott és pihenőhelyekkel ellátott utak, az azokhoz kapcsolódó túraajánlatok, valamint a www.balatonbike365.hu oldal és a hamarosan elérhető BB365 mobilapplikáció a bringások kényelmét szolgálják, hogy a szabadidő minél aktívabb és nagyobb élmény lehessen.

'Fel a tetejéhez' gomb