BalatonBike365

Új táblarendszer segíti a Balaton térségében a kerékpáros turistákat

A Magyar Kerékpáros Szövetség a BalatonBike365 projekt keretében 2021. április 20-án megkezdte a bringával bejárható mintegy 800 km hosszúságú útvonalhálózat új jelzőtábláinak kihelyezését.

Az első jelzőtáblákkal a dél-balatoni régióban már találkozhatnak a túrázók, ebben a térségben április végéig közel 300 tábla kerül a helyére, ezeket további 400 tábla és mintegy 500 erdei jelzés fogja még kiegészíteni. Az észak-balatoni és a nyugat-balatoni térségben is hasonlóképp folytatódik a munka május folyamán. A tervek szerint június közepéig, azaz a tanév végéig, a nyári szezon kezdetére összesen 4.000 útjelző tábla segíti a kerékpárosok tájékozódását a Balaton térségében.

A BalatonBike365 projektben elvégzett kutatásban megkérdezett rendszeresen kerékpározó, illetve a kerékpározást is kedvelő aktív életmódot folytató válaszadók az útvonalak mentén található egységes irányító táblarendszert a választható 25 szolgáltatás közül – az ivóvízvételi lehetőség, az épített kerékpárút és a biztonságos kerékpártárolás után – a negyedik legfontosabbnak értékelték.

Május elejétől a BalatonBike365 Facebook oldalán folyamatos tájékoztatást adunk a táblázás aktuális állásáról, a táblákon megjelenített információkról, valamint a táblák által jelzett útvonal-hálózatokról, ajánlott tematikus túrákról — mindhárom balatoni kerékpáros régióra vonatkozóan.

'Fel a tetejéhez' gomb