Giro d'Italia Grande PartenzaKerékpársport hírek

Kecskemét is csatlakozott a Nagy Rajt népszerűsítéséhez

Vasárnap rendezték meg a 651 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túrát, a Kecskemét közigazgatási határán zajló eseményen száznál is többen vettek részt. Ezzel, egyrészt magát a kerékpársportot, másrészt a 2020-as Giro d’Italia budapesti rajtját (és az azt követő két további magyarországi szakaszt) népszerűsítették.

Ragyogó napsütés várta Ballószögben azt a száznál is több kerékpárost, akik az ország minden szegletéből érkeztek azzal a céllal, hogy dacolva féllábszárig érő homokkal, sárral, murvával, 651 árokkal és bokorral, letekerjék a választott 50 vagy 100 kilométeres távot. Novemberben! Amikor már sokan szögre akasztják a bringát.

A kecskemétieket azonban keményebb fából faragták! Sáfár Tamás főrendező és országúti kerékpáros csapata, a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES, számos versenyzőt adott már az utánpótlás válogatottnak. Országos Bajnoki címeket szereztek, és nem nagyon térnek haza versenyekről dobogós helyezés nélkül. Ennek oka, hogy télen is keményen nyomják a pedált! Országos cyclocross versenyeket rendeznek (a Cyclo-cross OB-t Kecskemét rendezi 2020. január 12-én!), valamint egész télen át zajló háziversenyeket és versenysorozatokat.

Néhány éve még csak a csapat tagjai és néhány elvetemült bringás barát vett részt a sárban, hóban, fagyban, jégen (is) zajló eseményeken, de ma már a környező településekről is egyre többen érkeznek, hogy akár extrém körülmények között is kipróbálják magukat.

A tavaly novemberben megrendezett 650Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra (melyet Kecskemét város fennállásának 650 éves évfordulóján tartottak) megmutatta, hogy a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES által szervezett kerékpáros események már túlnőttek a városon és a környező településeken.

A november 17-ei „651”-es eseményre a szokásosnál is több bringás érkezett az ország számos pontjáról (Budapest ma már alap, de jöttek Szolnokról, Szentesről, Szegedről, sőt Marcaliból is). Voltak, akik versenyeztek, voltak, akik túráztak, de olyanok is érkeztek szép számmal, akik egyszerűen feszegetni akarták határaikat. Csapatok, baráti társaságok, családok vettek részt mindenfelől az izgalmas megmérettetésen, és gratuláltak egymásnak a célban.

A rajtvonalnál kifeszített Giro Hungary 2020 “Nagy Rajt” molino üzenete tehát nem csak a helyiekhez ért el, de a kecskeméti megmérettetésen résztvevők hazavitték azt. És még mást is: egy felejthetetlen élményt, mely garantálja, hogy jövőre visszatérnek!

2019vas17nov00:00vas23:59651 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túraBallószög - Aranykor TermálfürdőSzakágMTB

'Fel a tetejéhez' gomb