BalatonBike365Kerékpársport hírek

Fedezd fel bringával a Balaton – felvidék csodás őszi tájait!

Ezúttal egy teljesen új útvonalat találtunk ki, ami nem a Balatoni körút! Fontos, hogy ez túra, nem verseny! Az Őszi Túra október 23–án, nemzeti ünnepünkön kerül megrendezésre, egy teljesen egyedülálló lebonyolításban. A rendezvény kiemelt célja, hogy népszerűsítsük a 4 évszakos balatoni kerékpáros turizmust, a minden évszakban csodás élményt nyújt a balatoni bringázás. A túra útvonala teljes egészében része a Magyar Kerékpáros Szövetség által megvalósítandó észak balatoni régió kerékpározható útvonal hálózatának.

A Balaton – felvidéki bringatúra azoknak „szól”, akik gyönyörű természeti környezetben, biztonságos jelzett utakon szeretnék élvezni a kerékpározás nyújtotta szabadság érzését. Célunk, hogy minden évszakban szervezzünk egy nagyszabású túrát. Az Őszi Túrával a Balaton – felvidék fantasztikus kerékpáros túra lehetőségeinek egyik kiváló útvonalát szeretnénk bemutatni.

A balatoni kerékpáros túrák történetében először két rajt – cél terület lesz, az egyik Veszprém bevásárló központban, a másik Balatonfüreden a Szabadidő Központban. Mindkét helyszínről egyszerre indulnak a résztvevők és mindenki a kiinduló pontra érkezik vissza a túra végén.

A táv 65 km 610 m szintemelkedéssel. Bármilyen több fokozatú, váltós, jó műszaki állapotban lévő kerékpárral teljesíthető. Az útvonal 11 észak balatoni települést érint: Veszprém, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Aszófő, Pécsely, Tótvázsony, Nemesvámos.

A rendezvény programja

Az előzetes internetes regisztráció után a túrázók egyidejűleg két helyszínről indulnak, Veszprémből és Balatonfüredről 10:00 órakor. Minden regisztrált résztvevő rajtszámot kap, a túrán csak így lehet elindulni. A túrán mindenki saját felelősséggel indul, és kötelezően be kell tartani a KRESZ előírásait! Az útvonalat kitáblázzuk és az útkereszteződésekben helyi polgárőrök és szükség szerint a rendőrség biztosítja a biztonságos áthaladást.

Az útvonalon 6 pihenő- frissítő állomás lesz a településeken, ahol forró teát, izotóniás italt, banánt, nápolyit, helyi készítésű pogácsát, süteményeket kapnak a résztvevők. Mindkét rajtot követően mentő, szerviz autó követi a mezőnyt, ha bárkinek segítségre van szüksége. A túra szintidő 6 óra, tehát legkésőbb 16:00 óráig mindenki kényelmesen visszaér a kiinduló állomásra.

Családi túra

Különös gondot fordítunk arra, hogy a családok a gyerekekkel együtt is részt vehessenek a túrán, de számukra sok a 65 km. Ezért nekik csak a könnyebb Veszprém – Balatonfüred szakaszt kell teljesíteniük, ami 30 km, végig kerékpárúton!

Extra szolgáltatás, hogy megoldjuk a Veszprémbe való visszaszállítást! Balatonfüredről ingyenes transzfer busszal utazhatnak vissza Veszprémbe a gyermekes családok, és természetesen a kerékpárok visszaszállítását is megszervezzük. Szülővel induló gyerekeknek 6 és 14 év között ingyenes a nevezés! Fontos! A gyerekeknek a bukósisak viselése kötelező!

Nevezés, részvétel

Mit tartalmaz a nevezési díj:

  • rajtszám
  • befutó emlékérem,
  • egyértelmű, követhető útvonaljelzés,
  • útvonalról letölthető GPS fájl,
  • 6 pihenő állomáson banán, alma, nápolyi, izotóniás ital, pogácsa
  • segély számon azonnal hívható a mezőny végén haladó szerviz szolgálat,
  • egészségügyi biztosítás,
  • tombolasorsoláson való részvétel,
  • ingyenes parkoló mindkét túra központban,
  • rendőri és polgárőri útvonal biztosítás közúti kereszteződésekben.

Előnevezés: Október 18 – ig EGYÉNI nevezés: 5.000.- Ft, CSALÁDI TÚRA nevezés, 30 km: 4.000.- Ft/szülő. Előnevezés esetén a nevezés csak abban az esetben érvényes, ha a nevezési díj megérkezik a megadott bankszámlaszámra. A regisztrációs felület kitöltése, és az adatok elküldése után a rendszer automatikusan levelet küld a megadott email-címre a szükséges fizetési információkkal.

Helyszíni nevezés: október 23-án 6.000.- Ft mindkét rajt – cél területen (Balatonfüred, Veszprém) 8:00 h – 9:30 h között. FIGYELEM! Családi túra nevezésnél csak előnevezés lehetséges, helyszíni NINCS!

Nevezés és részletes információk

Három kiemelten fontos részvételi feltétel:

  1. Minden résztvevő a saját felelősségére indul a túrán.
  2. A KRESZ vonatkozó szabályai szerint kell közlekedni.
  3. Bárminemű balesetért, káresetért a szervezőt felelősség nem terheli.

Részvétel egyéb fontos feltételei:

  • Bukósisak és kerékpár világítás kötelező!
  • Megfelelő erőnlét, kerékpáros gyakorlat, elszántság!
  • Jól felkészített több fokozatú váltóval rendelkező bármilyen kerékpár.

Mi legyen még Nálad?

Hátizsák, benne: gumiragasztó, kézi pumpa, kulacs, eső dzseki, hosszú ujjú meleg felső

Milyen az útvonal?

80% jelzett kerékpárút, 20 % gyér forgalmú alsóbbrendű mellékút. Az útvonal legnehezebb szakasza Aszófő – Pécsely és a Pécsely – Barnag elágazás. Hidegkúttól  Nemesvámosig az erdő szélén kerékpáros autópályán hullámvasutazhatunk. Veszprémbe a 8 – as főút alatt egy kerékpáros aluljárón érünk. Veszprémen jelzett biztosított kerékpárúton haladunk keresztül.

Veszprémtől felhőtlen gurulás a Balaton partra Káptalanfüredig az új kerékpárúton! Itt rátérünk a Balatoni Bringakörre és a Tagore sétánynál begördülünk Balatonfüredre. Célba érkezés után TOMBOLASORSOLÁS: a fődíj egy Kross túra kerékpár, és további hasznos kerékpáros túra felszerelések kerülnek kisorsolásra 300 ezer Ft értékben.

Rendező: BringaErdő Kft. 8230 Balatonfüred, Rizling utca 4., Harangvölgyi András főszervező, Havasi Tímea társszervező.

A rendezőség a változás jogát fenntartja!

'Fel a tetejéhez' gomb