BalatonBike365MKSZ hírek

Tavasszal és ősszel is érdemes lesz a Balaton körül kerékpározni

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a Somogy TV-nek adott interjúban beszélt a jövőre induló Balaton környéki kerékpáros turisztikai fejlesztésekről. A fő célok a túrakerékpározás élénkítése mellett a kiemelt turisztikai desztináció főszezonon kívüli látogatottságának növelése, valamint a látványosságok összekapcsolása, külön figyelmet fordítva a környező települések bevonására.

Szó esett kerékpáros túraútvonalak kiépítéséről, a biciklistákat segítő infokommunikációs megoldások fejlesztéséről, a szálláshelyek és szolgáltatások együttműködésének javításáról, illetve új turisztikai attrakciók létrehozásáról.

Az elnök szerint a tervezett három kiemelt szolgáltató pont kialakításán túl fontos a meglévő kerékpáros szolgáltatói hálózat megerősítése és támogatása, amelyet kommunikációval és eszközfejlesztéssel is segítene a Magyar Kerékpáros Szövetség. Az eszközök, az úthálózat és a meglévő kapcsolati tőke és adatbázis karbantartása is a szolgáltatói hálózat feladata lesz a felhasználói igények minél magasabb kielégítése érdekében.

A fejlesztések eredményeképpen remélhetőleg megnövekszik majd a kerékpáros turisták száma, amely mutató emelkedését forgalomszámláló rendszer kiépítésének segítségével teszik mérhetővé. Így pontosabb képet kaphatunk az úthálózat használatának gyakoriságáról, az egyes élménypontok vonzerejéről, valamint az egyes útszakaszok karbantartása is tervezhetőbbé válik.

A várható megvalósításban a Magyar Kerékpáros Szövetség konzorciumvezetőként vesz majd részt a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, A Kisfaludy-turisztikai Fejlesztő Zrt.-vel, illetve a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal karöltve. A 2019 és 2020 között zajló projekt jelen pillanatban elbírálás alatt áll, remélhetőleg az idei döntést követően jövőre kezdődhetnek meg a munkálatok.

'Fel a tetejéhez' gomb