Válogatott

Válogatott keret

Az ELITE kategória válogatott kerettagjai:

Csereklye Ábrahám, Fekete Viktor, Horgos Attila, Leskó József, Majoros János, Szabó Péter, Végh András

A JUNIOR kategória válogatott kerettagja:

Kovács Péter

Válogatási alapelvek

A keret összeállítása a 2017-es 1 db VK részvétel, és a magyarországi versenyeken elért eredmény, ill. a versenyzők által vállalt felkészülési terv alapján történt.

Alapelvek

Sajnos a korábbi években nem létezett válogatott. Egy személyben Hegedűs László (aki 2016-ban visszavonult) tette ki a válogatottat, ill. egy-egy plusz fő saját forrásból és szervezésből néha feltűnt külföldi versenyeken is, a teljesség igénye nélkül: Végh Andris, Leskó József, Horgos Attila, stb.

A 2017-es áprilisi évkezdésnek köszönhetően ebben a tárgykörben csak kezdő lépéseket lehetett tenni, mivel nem volt válogatott, az nem is lehetett kellőképpen felkészítve a nemzetközi versenyekre, a versenyzők gyakorlatilag teljes létbizonytalanságban és kijelölt célok nélkül kerékpároztak végig több évet. A 2017-évben megrendezett hazai versenyrendszer elégséges körképet, és objektív kiindulási pontokat szolgáltat a válogatott, és a kialakulóban lévő válogatási alapelvekhez. Az Elite (7 fő válogatott) és Junior(1 fő válogatott) kategória legeredményesebb versenyzői számára konkrét versenyeket és célokat jelöltünk ki, melynek eredményeként 2018-ban 3 világkupa és 3 minimum C1 kategóriájú versenyen indulhatnak el. A 2018-as külföldi eredmények alapján pedig lehetőség lesz a klasszikus felosztású szűk keret és bő keret összeállítására. A 2018-as Kínában rendezendő világbajnokságon az utazás költségeit és a válogatott prognosztizálható felkészültségét figyelemebe véve közös döntés alapján a válogatott nem tud részt venni. A költségek racionális tervezésével a 2018-as év a nemzetközi tapasztalatszerzésről, rutinszerzésről, a 2017-es eredmények egyéni javításáról fog szólni. A 2017-es évben – válogatási elvek és korábbi évek eredményeinek szinte teljes hiányában – a válogatott önkéntes, ill. 2015/16-os OB adatok és a versenyzők ismerhető tudásának alapján állt össze. A válogatott ezekből következően sajnos mindössze 1 világkupán tudott részt venni az ausztriai Vöcklbruck-ban.

A 2018-as válogatott keret a 2017-es év külföldi és nemzetközi versenyeinek eredményeit figyelembe véve került összeállításra. Elite kategóriában mindkét versenyszámban a kupasorozatban megszerzett pontok, az egyes versenyeken nyújtott egyéni teljesítmény és egyénileg vállalt felkészülés alapján kerültek kiválasztásra a válogatott kerettagok. A válogatott kerettagok egy része az elmúlt 5-8 évben szórványos aktivitást mutatott nemzetközi versenyeken, de a magyar versenyrendszer és a szakág szervezetlensége miatt az elért eredmények nem fűzhetők egy lineáris sorra, amelyből egyértelmű következtetéseket lehete levonni a teljesítményre vonatkozólag. Ezen versenyzők esetében .megfelelő felkészülési program vállalása esetén- 2018-ban lehetőséget biztosítunk a válogatottban való részvételre, és a 2018-as, megfelelően megtervezett év után kerül sor a válogatott kerettagság újra tárgyalására. Azon versenyzők esetében, akik a korábbi években komoly aktivitást nem mutattak, vagy egyszerűen új belépők a sportba, de a 2017-es egyéni szereplésük alapján úgy ítélhető meg, hogy megfelelő tudással rendelkeznek a nemzetközi versenyeken való részvételre, a már korábban leírt alapelv került alkalmazásra.

'Fel a tetejéhez' gomb