Országút

Szekszárdi serdülő sikerek Kolozsváron – beszámoló

A kritérium verseny dobogóján: balról Genzler Tamás, Lévai Barnabás és Schneider Sebestyén

BringaSport – 2015.09.09 – 2007 után újra Kolozsvárra látogatott a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület három versenyzője, hogy a Kolozsvár Nagydíja elnevezésű 3 napos országúti versenyen összemérje tudását a románokkal. A nagy múltú eseményen fiaink a serdülők mezőnyében küzdöttek nem csak az ellenfelekkel, hanem az elemekkel is!

Pénteken a 48 km-es országúti szakaszon kerékpárosainknak, kihasználva dombos terepet fél távtól, már csak két román versenyzőre kellett figyelniük. Az erősebbel Schneider Sebestyén lépett meg, akit az utolsó emelkedőn harmadik ritmusváltásra sikerült is leszakítani, így a közben kialakult felhőszakadásban 5km egyéni üldöző verseny után, Sebestyén szerezte meg a győzelmet. A következő sprintbefutón Genzler Tamásé lett a bronz csapattársa, Lévai Barnabás segítségével.

Szombaton 6km-es hegyi időfutam várt a kerékpárosokra, ami előtt az ismét kialakult felhőszakadás miatt nem lehetett bejárni az útvonalat. Itt már a románok ki is tudták használni a hazai pálya előnyét, nekünk Sebestyén révén csak a bronz jutott.

Az utolsó kritérium szakaszon a már programszerű záporeső ellenére nyerő taktikát tudtunk kialakítani. Kihasználtuk azt, hogy a románok az összetettben már vezető legjobbjuk miatt, a rá veszélyes Sebestyénre fognak „talán” figyelni. Ezért először Barnabást, aki még nem szerzett érmet biztattuk szökésre, ami sikerült is, ezért pár körrel később Tamást is utána küldtük, ami szintén bejött. A románoknak ekkor már csak arra volt energiájuk, hogy ne kerüljön a már összedolgozó párosunk (a pontverseny biztos aranyával és ezüstjével a birtokában) körelőnybe. Ezért Sebestyénnek előbb a 3.-nak járó pontokat sikerült megszerezni a sprinteken, majd ő is elszökött az élmezőnytől és a végbefutón, (majdnem az összetett aranyat érő előnnyel) lett bronzérmes. Így az utolsó napra példaértékű versenyzést megvalósító triónk minden tagja nagyszerű díjakkal térhetett haza!

Eredmények:

Országúti mezőnyverseny – 48 km

1. Schneider Sebestyén Szekszárdi Szabadidős KE
3. Genzler Tamás Szekszárdi Szabadidős KE
5. Lévai Barnabás Szekszárdi Szabadidős KE

Hegyi időfutamverseny – 6 km

3. Schneider Sebestyén Szekszárdi Szabadidős KE
5. Lévai Barnabás Szekszárdi Szabadidős KE
6. Genzler Tamás Szekszárdi Szabadidős KE

Kritériumverseny – 24 km

1. Lévai Barnabás Szekszárdi Szabadidős KE
2. Genzler Tamás Szekszárdi Szabadidős KE
3. Schneider Sebestyén Szekszárdi Szabadidős KE

Öszetett verseny

2. Schneider Sebestyén Szekszárdi Szabadidős KE
3. Lévai Barnabás Szekszárdi Szabadidős KE
4. Genzler Tamás Szekszárdi Szabadidős KE

'Fel a tetejéhez' gomb