Para

Barkóczi Péter a pontszerző 10. helyen végzett a Montecatone Paracycling C1-es versenyen Olaszországban

BringaSport – 2015.09.03 – A hétvégén Olaszországban, Montecatone városában a Montecatone Paracycling C1-es kategóriájú versenyen indult Barkóczi Péter (Sirályok SE), ahol a pontszerző 10. helyen végzett. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos volt ez a jó eredmény. Gratulálunk!

“Péntek reggel 5 óra körül indultunk itthonról, délután kb. 3-ra értünk oda. Felvettük a rajtszámot, és lehetett menni a pályán, így a verseny előtt azt is sikerült kipróbálni. Fél 7-kor technikai értekezlet volt, utána mentünk a szállásra, ami teljes mértékben akadálymentesített, így azzal nem volt semmi gondunk” – számolt be a verseny körülményeiről Barkóczi Péter, a Sirályok SE versenyzője. “Szombaton 49 km volt a táv, reggel 8:30-kor indultunk, így jó korán kellett kelni, aztán reggeli, és indultunk a versenyre. Sikerült jól bemelegíteni, és jött a rajt. Három kategória indult egyben (MH3-4-5). Az első emelkedőig ott voltam a mezőnnyel, aztán a nagy tempó miatt szétszakadtunk kis csoportokra. Én a vége felé voltam két sráccal, akikkel sikerült összeállni, és 1-2 kört így tudtunk menni. A 3. kört egyedül mentem, a 4. körben kezdtek el körözni a gyorsabbak, és onnantól elvesztettem a fonalat, és nem tudtam pontosan hol vagyok a többiekhez képest. Később én is utolértem pár embert, és végül a 10 körből 8-at mentem, mert az eleje még egyszer utolért, így három embert megelőzve 12. lettem.

Vasárnap 15 km-es időfutam következett, 8:45-kor indultam. Előttünk indultak a gyengébb kategória versenyzői, így mindig láttam magam előtt valakit, és sikerült a maxot kiadni magamból. Én két embert értem utol a kategóriámban, és ha jól láttam, mellettem hárman mentek el. 10. lettem az időfutamon, és így az összetettben is meglett ez a helyezés. Összességében jól éreztem magam, sikerült mindent kiadni magamból, és szerencsére pontszerzés lett belőle.”

Eredménylista >>

'Fel a tetejéhez' gomb