MTB

Így látták belülről az olaszországi XCO EB-t az SVS Pro Team válogatottjai

BringaSport – 2015.07.28 – Az idei szezonban Olaszország adott otthont a Mountain Bike és Trial Európa-bajnokságnak, ahol remek eredményeket értek el a magyar versenyzők, és amelynek egyéni férfi Elit kategóriájában Juhász Zsolt és Parti András, az SVS Pro Team versenyzői képviselték Magyarországot.

Zsolt a váltóban elért szenzációs 6. helyezés után, egyéniben is remekelt és az erős mezőnyben a 29. helyen ért célba.

„Olyan rosszul esett az OB, hogy utána félve rúgtam erősebbet a pedálba. A csapat váltón elgondolkodtam, hogy én legyek-e a felnőtt induló. Végül úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Edzésként úgy is kellett volna egy intenzívet mennem, nem beszélve arról, hogy végre egy olyan magyar váltó állt össze, amiben nem volt igazán gyenge láncszem. Végül a szuper 6. helyünkhöz én csak annyit tudtam hozzá tenni, hogy relatív nagyon kevés időt kaptam, a többiek hozták be ilyen elképesztően jó helyre a váltót.

Ennyivel korábban ritkán érkezünk versenyre. Majd egy héttel korábban már itt voltunk, így sikerült alaposan kipihennem magam. A táj, a környezet, a hegyek, az ételek, na meg az olasz mentalitás mindig elvarázsol. Ez sokat segített, hogy a vasárnapi rajtba már magabiztosabban áljak.

Inkább erőpályát hoztak össze a szervezők, éreztem a lábaimban erőt, kifejezetten élveztem a versenyzést. A verseny alatt tartottam a rajtszámommal megegyező pozíciót és a célban előrébb, a kettessel kezdődő 29. helyen érkeztem be! Ez csak pár helyezéssel marad el a tavalyi EB eredményemtől, de tekintettel arra, hogy keményebb mezőny gyűlt össze, ezt is jó eredménynek értékelem.” – Juhász Zsolt

Parti András kissé hátrébb csúszva a 36. helyen fejezte be a versenyt.

Alapvetően jól éreztem magamat a versenyt megelőző napokban, de nem éreztem 100%-osnak a lábaimat, ezt leginkább a melegnek tudtam be. A verseny napjára azonban már lejjebb esett a hőmérséklet, szóval minden optimálisnak tűnt egy jó futamhoz. A rajt után nem igazán haladtam jól. Láttam egy sajnálatos balesetet, ami kicsit ki is zökkentett. Egy portugál srác esett el elég közel hozzám. Csak a nyögést hallottam és azt láttam, hogy a földön fekszik, és nem mozdul. A következő körben már az orvosok álltak felette, nem mozdították el, inkább a pályát terelték. Remélem, a helyzethez képest jól van azóta. Nem igazán tudom, hogy e miatt, vagy másért, de nem igazán ment a versenyzés az első 2-3 körben. A verseny elején 59. voltam, onnan kezdtem el az előzgetést. A verseny második felére azonban egészen magamra találtam, de már késő volt. A 36. helyig sikerült feljönnöm. Remélem a következő két világkupa a tengeren túlon jobban fog majd sikerülni. – Parti András

Folytatás jövő hétvégén. András és Zsolt a jövő héten a tengeren túlra utazik, hogy a következő két, amerikai és kanadai világkupán folytassák az olimpiai kvalifikációs pontok gyűjtését.

'Fel a tetejéhez' gomb