Országút

Négy UCI kategóriás országúti viadal lesz Magyarországon

A WorldTour versenynaptárt követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a kisebb versenyek tekintetében is nyilvánosságra hozta a Covid-19 koronavírus-járványt követő tervezetét, amelyben négy magyarországi UCI kategóriás viadal is helyet kapott. A hazai szervezők szerencsére a törlés helyett a halasztást választották, így minden tervezett nemzetközi viadal új időpontot keresett, melyek a következők.

Augusztus 16-17. One Road One Belt Hungary UCI 2.2

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából tavaly életre hívott sportbeli kezdeményezés idén már 2.2-es besorolással, kétnapos viadalként került be a versenynaptárba. A részletes útvonalat később ismerteti a szervező.

2020vas16augEgész naphét17TöröltKiemeltOne Belt One Road HungaryBudapest - Asia CenterSzakágOrszágútKategóriaUCI 2.2

Augusztus 19. Visegrad 4 Kerekparverseny UCI 1.2

A Visegrádi Csoport országainak közös országúti kerékpáros versenysorozatának magyarországi viadala, a 2019-es évhez hasonlóan, ezúttal is Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtol, majd immáron lassan hagyományosan Pannonhalmán ér célba. A tervek szerint az útvonal sem változik a tavalyi évhez képest, így ezúttal is 168,7 kilométert kell majd letekerniük a versenyzőknek, benne a szokásos pannonhalmi körözéssel, na meg a helyenként 15%-os emelkedővel, amelyet ezúttal sem lesz elég egyszer megmászni.

2020sze19augEgész napTöröltKiemeltVisegrád 4 KerékpárversenyBudapest - Vogue RendezvényhajóSzakágOrszágútKategóriaUCI 1.2

Augusztus 26-28. Visegrad 4 Juniors UCI 2.NCup

2020-ban sporttörténelmi sikert elérve Magyarország is csatlakozik a Nemzetek Kupája sorozathoz, mégpedig a junior, vagyis az ifjúsági országúti világkupa eseményeihez. Ennek keretében jelen állás szerint a sorozat egyetlen európai állomásának adhat otthont Nyíregyháza és környéke, amely egyben azt is jelenti, hogy a nemzetközi korosztályos versenyt a sportág történetében először fogadhatja magyarországi település.

2020sze26augEgész nappén28Új dátumKiemeltVisegrad 4 Juniors - VilágkupaNyíregyháza - SportcentrumSzakágOrszágútKategóriaUCI 2.Ncup

Augusztus 29-szeptember 2. Tour de Hongrie UCI 2.1

Az új időpont szerint a legrangosabb magyar verseny a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 29-én szombaton kezdődik és szeptember 2-án szerdán ér célba. Kedvező a helyzet abból a szempontból is, hogy ebben az időszakban a Tour de France mellett nincs másik World Tour-viadal, így van esély a topcsapatok közül is néhányat idecsábítani.

2020szo29augEgész napsze02szepÚj dátumKiemeltTour de Hongrie 2020Magyar Kerékpáros KörversenySzakágOrszágútKategóriaUCI 2.1

'Fel a tetejéhez' gomb