Országút

Vas Kata Blanka országúton is elkezdte a 2020-as szezont

Dubajban szerepelt a Pannonia regionális csapata

Fantasztikus cyclo-cross szezonját követően – mint arra emlékezhetünk történelmet írva megszerezte hazánk első világbajnoki érmét a szakágban, az U23-as nők között a második helyen célba érve – országúton is megkezdte a 2020-as szezont Vas Kata Blanka.

A belga Doltcini-Van Eyck Sport versenyzője a Valenciai Körversenyen nyitotta az évet február 20. és 23. között, bombaerős mezőnyben. A négyszakaszos viadal minden egyes napja hegyek között zajlott, végül a sportág egyik nagy neve, a holland Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) nyerte az összetettet. Blanka az első szakaszon 25., a másodikon 29., a harmadik nap során 52., míg a záró etapon 37. lett, ezzel összetettben a 33. helyen zárva. Ami ennél jóval értékesebb, hogy a fiatalok különversenyében az előkelő harmadik helyen végzett.

Eközben első ízben rendezték meg a hölgyek Dubaji Körversenyét február 17. és 20. között, melyen a Fehérvár Cycling Team és a Lotus Cycling Team egy közös csapattal állt rajthoz Pannonia Regional Team néven. A keretet Hideg Nóra, Jordán Dorka, Péteri Niké, Sebők Adrienn, Szabó Adrienn és Temela Eszter alkotta. A Doltcini-Van Eyck Sport színeiben az aktuális magyar bajnok Szabó Zsófia is ott volt a mezőnyben.

Az első két nap során egy 100 és egy 106 kilométeres teljesen sík szakasz várta a kerekeseket. Az első etapot egyébként Szabó Adrienn (Pannonia) zárt a legjobban a 31. helyen célba érkezve, míg a második szakasz során Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) a 34. helyen gurult át a célvonalon.

A harmadik napon a Hatta Dam-gáthoz vezetett az út, Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) zárt a legelőkelőbb helyen, mindössze másfél percet kapva a győztestől az 56. helyen gurulva át a célvonalon. A záró szakaszon egy körpálya várt a mezőnyre, Szabó Zsófia a 27. helyen ért célba.

Összetettben a brit Lucy van der Haar (Hitec Products) diadalmaskodott. A Pannonia Regional Team bringásai közül Szabó Adrienn a 49., Jordán Dorka az 57., Temela Eszter a 75. helyen ért célba, míg a Doltcini Van Eyck Sport versenyzője Szabó Zsófia a 27. helyet szerezte meg.

Szerző
Fotó: Doltcini-Van Eyck Sport Women Cycling Team FB
'Fel a tetejéhez' gomb