MKSZ hírek

UCI vizsgákat teljesített Szöllőssy István

Szöllőssy István évek óta folyamatosan képezi magát, több sikeres kerékpár versenyző, többek között Parti András háromszoros Cross Country olimpikon edzője. Részt vett az Olympic Solidarity programon – a MOB és az MKSZ  támogatásával – Svájcban a World Cycling Centerben október 15-26-a között a UCI Coach Development Programme keretén belül szervezett UCI Level 1 & Level 2 Coach és  UCI Level 1 Mechanics képzésen, melyeken sikeresen vizsgázott.

“Az edzéselmélet kb 10 éve kezdett el foglalkoztatni, és ma már a mindennapjaim részévé vállt. Szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne olvasnék el valamilyen angol vagy német anyagot e témában (sajnos magyar nem nagyon van), ezzel is bővítve tudásom. Minél több területet vizsgálok meg, annál inkább kezd összeállni a kép. Az edzői tevékenység igen összetett és arra is hamar rájöttem: a jó edző holtig tanul. Nem lehet hátradőlni, mindig van új kutatási eredmény, fejlődik a technika, stb. Mai szemmel nézve – a legújabb kutatási eredmények ismeretében, pár dolgot másképp csinálnék ami az edzés tervezést illeti. Szembe mertem nézni a hiányosságaimmal, és folyamatosan tudásom gyarapítására törekszem,  ami szerintem a jó edző ismérve.

Hát erről szól az edző élete, na és persze a sportolókról, akiket edz, a sikerekről a kudarcokról, és a nehéz pillanatokról.” – írja az edzéselméleti honlapján.

A megszerzett diplomákhoz ezúton is gratulálunk, edzői munkájához további sok sikert és szép eredményeket kívánunk!

Kapcsolódó hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top button
Close
Close
X
X