BMX Freestyle

Lezajlott az első hivatalos Freestyle BMX Országos Bajnokság

BringaSport – 2017.03.14 – Új időszámítás kezdődött a freestyle BMX számára, amely köszönhető annak, hogy nemzetközileg is egyre közelebb kerülnek a szabadstílusú BMX bringások a kerékpározás többi műfajához. A folyamat eredményeként, a nemzetközi (UCI) példát követve, a Magyar Kerékpáros Szövetség részéről is elindult az integráció. Március 12-én Miskolcon megrendezésre került az első hivatalos országos bajokság és a szövetség freesyle BMX magyar bajnokokat hirdetett.

Eredménylista >>
Fotók (MilanPhoto) >>

Az országos bajnokságnak a nagy múltú Factory Aréna szolgált helyszínéül. A két csarnokos, egykori gyárépületben jutott hely mind a park, mind a flatland műfaj kedvelőinek, hogy összemérjék tudásukat. Összesen közel 50 nevező állt rajthoz, a profi kategóriában pénzdíjas, a többi kategóriában értékes tárgynyereményekért. Park műfajban amatőr és profi, flatland-ben ezeken túl masters kategóriában versenyeztek hazánk legjobb versenyzői. A hosszú hideg télnek köszönhető kihagyás ellenére mindenki hozta a legjobb formáját, a szép számban összegyűlt nézők komoly összecsapásoknak lehettek tanúi.

FlatPRO

Flatland műfajban a profi versenyzők közül Tivadar László lett a magyar bajnok, a második Nagy Dávid, a harmadik pedig Szabó Dávid lett. A masters kategóriát Sinkó Lajos, az amatőrt pedig Túri István nyerte.

ParkPRO

Park műfajban a profiknál Turányi Rómeó vehette át a magyar bajnoki címért járó serleget, a második helyezett Kempf Zoltán, a harmadik pedig Gyurán Márton lett. A junior korosztályban egyedüli indulóként a mindössze 11 éves Ábel Donát nyert, aki egyébként az amatőr mezőnyben is kiválóan helytállt, ott az 5. helyet sikerült megszereznie. Az amatőr kategóriát Újvári Zoltán nyerte.

A verseny színvonala nagy előrelépés a hazai viszonyok között: a profi megmérettetés érdekében a BMX Freestyle Hungary a saját maga által képzett és vizsgáztatott pontozóbírákkal értékeltette az indulókat. A köridő kijelzésével segítette az éppen rajthoz állókat, hogy pontosan lássák mennyi van még hátra a menetükből, és számos egyéb módon igyekeztek, hogy a lehető legjobb körülmények között történjen az esemény.

Reméljük, hogy a kezdeményezés hatására egyre több esetben lehetünk majd tanúi nyugati színvonalú vagy azt megközelítő versenyeknek!

Freestyle BMX műfajok >>

'Fel a tetejéhez' gomb