MTBTriál

MTB világbajnokság Andorrában I Megyaszai Lilla bronzérmet szerzett a downhill-es junior nők kategóriájában

2015.09.07 – BringaSport – Augusztus 31. és szeptember 6. között került megrendezésre a MTB Világbajnokság Vallnorban, Andorrában. A downhill szakágban Megyaszai Lilla (Cube-Csömör) kiválóan küzdött, egy esés és egy kisebb ujjsérülés sem állíthatta meg, bronzérmet szerzett a junior nők kategóriájában!

A technikás köves és sáros részeket is tartalmazó pályán nagyon sokan hibáztak – később a felnőtt női futamban is – Lilla is elesett, aminek következtében felvágta jobb középső ujját, de még ez is belefért, hogy megőrizze a kvalifikáción is kiharcolt harmadik legjobb pozícióját. A kilenc fős mezőnyben a magyar versenyző 26,8 másodperccel maradt el a győztes francia Marine Caribou 6:21,379 perces győztes idejétől. Eredménylista >>

A mountain bike cross-country elite nők között Benkó Barbinak (Pilis Cross Country Club) szurkolhattunk, a világbajnokság XCO női futama szombaton délben rajtolt, hat kört kellett teljesíteni a pályán. Barbi még az amerikai világkupa-futam pályabejárása során szenvedett térdsérülést, amivel kapcsolatban komplikációk is adódtak, két teljes hetet ki kellett hagyni. A remekül sikerült Európa-bajnokság után a felkészülés lendülete így megtört, edzője nem is javasolta a vb-részvételt, de londoni olimpikonunk a válogatott kedvéért vállalta a megmérettetést.

barbi_2

A kihagyott világkupák miatt ranglista-helyezése alapján csak a 36. helyről rajtolhatott az 57 fős mezőnyben és ez már az első körben meghatározta a versenyt. Az erőnlét sem volt ideális a keresztbe tört felkészülés és a magaslati helyszín következtében, ráadásul a lejtőn rajtpozíciója és egy bukás miatt kevésbé technikás versenyzők mögé szorult be, és már az első kör végén nagy hátrányba került. Ez később sem változott, a negyedik kör végén kiszólították végül 51. lett. Eredménylista >>

“A balesetem után csak két hetet sikerült rendesen készülni, de szerettem volna mindent megtenni a lehető legjobb eredményért, ez most ilyen lett… Elestem a rajtnál, beleléptek a lábamba, ami onnantól kezdve végig görcsölt. Aztán a 2. körben is elestem, ráadásul a bordáimra, onnan nehéz volt a levegővétel is. Úgy éreztem magam, mint valami katona a háborúban, akit szétlőttek, de azért még küzd a sor végén. Van még idén verseny, ott majd szépítek, az is csoda, hogy ilyen hamar felépültem, nem hittük, hogy ki tudok ide jönni!” – mondta a verseny után Barbi.

Az elite férfiak szintén szombaton döntötték el a világbajnoki cím sorsát, magyar részről Juhász Zsolt és Parti András, a Waberer’s Areus MTB Team versenyzői indultak a versenyen. Juhász remek teljesítményt nyújtva 39. lett, 10:22 perc hátrányban a svájci győztes, Nino Schurter mögött. Ilyen karakterisztikájú pályán ez nem súlyos hátrány, a szezon egyik legjobb teljesítményeként értékelhetjük Zsolttól. Parti Andrásnak a második körben technikai problémái adódtak és feladta a versenyt. Eredménylista >>

juhasz_parti-640x547_2

Hegedűs László kiváló világkupa- és Európa-bajnoki eredményei után a triál világbajnokságon a 13. helyen végzett, ami szerencsétlen baleset miatt alakult így.

“Sajnos számomra nem végződött a legjobban ez a Világbajnokság. A második pályám utolsó részén a hatalmas eső miatt kicsúszott a hátsó kerekem és a vállamra, bordámra zuhantam két és fél méter magasból! Ami meglepő, hogy nem tört el semmim (legalábbis még nem érzem), viszont az esés után alig tudtam használni a felső testrészeimet. Ennek ellenére nem akartam diszkvalifikálni, inkább végig szenvedtem a versenyt. Ennek eredményeképpen a 13. pozíciót szereztem meg, ami a történteket figyelembevéve nem is rossz! Köszönöm a segítséget a családomnak és gratulálok minden döntős versenyzőnek!” – mondta Hegedűs László, a Veres Ördögök SE versenyzője.

10387234_764348787007480_2322810176740035563_n

Forrás: Bikemag.hu

'Fel a tetejéhez' gomb