MKSZ hírek

Eisenkrammer Károlyt választották a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnökévé

0784598001363471276R0.pkn94qg7.6p8szqmfBringaSport – 2015.03.03 – A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség 2015. március 1-én vasárnap a Bringaexpo terültén rendkívüli, tisztújító közgyűlést tartott. Az eredetileg tervezett napirendek, vagyis a tisztújítás mellett több fontos kérdésben is szavaztak az egyesületi képviselők.

Az 50 tagegyesületből 28 jelent meg, ami a korábbi évek közgyűléseihez képest magas részvételi arányt jelent. A rendkívüli közgyűlésre azért volt szükség, mert a Mátéhegyi Ökopark által az MMTBSzSz ellen indított perben született egyezség alapján 2015. március 15-ig egy közgyűlésen kellet sort keríteni a tisztújításra.

Az első napirendben a tagság megerősítette az eddigi alapszabálynak az elnökség létszámára vonatkozó pontját, így ezen a napon az elnök és az alelnök mellett még öt elnökségi tag megválasztására került sor. A második napirendi pontban került sor az elnökválasztására. A négy jelölt közül ketten visszaléptek, így Eisenkrammer Károlyra és Szőcs Istvánra adhatták le a szavazataikat az egyesületek képviselői.

A közgyűlésen jelen levő Polony István, az MKSz elnöke összefoglalóan ismertette a sportági struktúrával kapcsolatos terveit. Polony István javaslatára a tagság szavazással erősítette meg a szándékát, hogy támogatja az “egyszövetségi” rendszert vagyis a szakági szövetségek jogi személyiségének megszüntetését. A jelenlevő tagegyesületek egyhangúlag, ellenszavazat nélkül támogatták, hogy az MKSz egy egységes, átlátható, elhatárolható feladatkörök mentén működő sportági szövetségként működjön, amelyben az egyes szakágak megfelelő súlyú képviseleti joggal vesznek részt a működésben.

A stratégiai jelentőségű szavazást követően a jelenlévők titkos szavazással 19:8 arányban Eisenkrammer Károlyt választották a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnökének. Az MMTBSzSz alelnökének Molnár Dénest választotta a közgyűlés. Az öt elnökségi helyre Hajas Attilát, Nagy Ádámot, Szász Viktort, Szőcs Istvánt és Valter Tibort választották. A Felügyelő Bizottság elnöke Dr. Princzinger Péter, a FEB tagjai pedig Schvarcz Viktória és Kádi József lettek.

A további napirendekben Eisenkrammer Károly tájékoztatta a tagságot az elmúlt néhány hónapban történtekről, az átadás átvétel nehézségeiről, az MMTBSzSz helyzetéről valamint az MKSZ-szel közösen elkészült Kiemelt Sportági Fejlesztési (KSF) támogatás 2014. II. félévi felosztásáról. Az elnök kérte a tagság jóváhagyását a KSF támogatás felhasználására. A közgyűlés 18 igen és 3 tartózkodás mellett elfogadja a 2014. II. félévi KSF költségvetés tervet.

'Fel a tetejéhez' gomb