Biztosítási információk

BringaSport >> Szövetség >> Biztosítási információk

Tájékoztató a külföldre utazók részére rendelkezésre álló BBP biztosításról

Az MKSZ által az EUB Biztosítóval kötött egyedi megállapodás keretében az EUB Biztosítótól előre megvásárolt BBP (baleset, betegség és poggyász) felelősséggel kombinált biztosításból vásárolt keretnapokat a külföldre utazó MKSZ versenyengedéllyel rendelkező sportolóknak/ kísérőknek / versenybíróknak a kiutazásuk idejére a korábbi napi 300 HUF díj helyett július 17-től 350 HUF/nap díjért tudja utólagos díjmegfizetés mellett akkor, ha a biztosítási igény a biztosító hivatalos kapcsolattartójához a versenyző/ kísérő/ versenybíró kiutazása megkezdése előtt 48 órával benyújtásra kerül, eltérő esetben nem lesz érvényes a biztosítás, ha már külföldön van a versenyző.

Azonban az MKSZ elnökségének engedélye alapján a szakágvezető által javasolt kiemelt élversenyzésre, edzésekre kiutazók számára a 350 HUF/nap/fő díjat szakági költségvetése terhére a versenyző helyett támogatásként átvállalhatja.

EUB kötvény >>

kis_logo2

Baleset biztosítás versenyengedéllyel és szabadidőkártyával rendelkezők számára

Biztosítottak:

 • MKSZ által kibocsátott licenc alapján a szövetség által regisztrált versenyző
 • MKSZ által kibocsátott szabadidőkártya (Cycling4All) tulajdonosa

24 órás fedezet: a biztosítási szolgáltatásokra vonatkozó szabályok a nap 24 órájában, a világ bármely országában bekövetkezett biztosítási eseményekre érvényesek.

AEGON kötvény >>

kis_logo2

Felelősségbiztosítás és hivatalos versennyé nyilvánítás

BringaSport – 2015.07.21 – A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással megszavazta az MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díjait. A hivatalos versennyé nyilvánítást követően az adott verseny bekerül az MKSZ hivatalos versenynaptárába, valamint a verseny biztosítóhoz való lejelentését követően létrejön az esemény szervezői és versenyzői felelősség biztosítása.

Négy kategória került meghatározásra a versenynaptárba kerülés és felelősségbiztosítás igénybevételének lehetőségéről:

 1. MKSZ tag részére:
  MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díja 10 000 Ft/eseménynap – az MKSZ tag által megrendezésre kerülő biztosítónak lejelentett kerékpáros események szervezői és versenyzői felelősség biztosítása.
  Ezeken az eseményeken az MKSZ versenyengedélyes sportolóinak kártérítési limitje 10 000 000 Ft/kár és 30 000 000 Ft/év, a versenyengedély nélküli, “amatőr” sportolók kártérítési limitje 1 000 000 Ft/kár, és 5 000 000 Ft/év.
 2. MKSZ tag részére, szakági tanács által, év elején összeállított versenynaptárba kerülés által:
  MKSZ elnöksége külön engedélye alapján a szakágvezető által előterjesztett (szakági tanács által jóváhagyott) minden év március 31-ig összeállított MKSZ szakági versenynaptárba bekerülő MKSZ tagok által megrendezésre kerülő versenyeinek versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díját (10.000 HUF/ eseménynap) a szakági költségvetése terhére az MKSZ tag, mint szervező helyett támogatásként átvállalhatja, ha az adott esemény a szövetségnek és a szakágnak kiemelt fontosságú kerékpáros eseménye.
 3. Nem MKSZ tag:
  MKSZ versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díja 50.000 Ft/eseménynap a NEM MKSZ tag által megrendezésre kerülő, biztosítónak lejelentett kerékpáros események szervezői és versenyzői felelősség biztosítása esetében.
  Ezeken az eseményeken a NEM MKSZ tag, mint szervező és az MKSZ versenyengedélyes sportolók kártérítési limitje 10 000 000 Ft/kár és 30 000 000 Ft/év, MKSZ versenyengedély nélküli, “amatőr” sportolók kártérítési limitje 1 000 000 Ft/kár és 5 000 000 Ft/év.
 4. Nem MKSZ tag részére, de a szakági tanács által, év elején összeállított versenynaptárba kerülés által:
  Az MKSZ elnöksége külön engedélye alapján, a szakágvezető által javasolt MKSZ szakági versenynaptárba NEM MKSZ tagok által megrendezésre kerülő versenyeinek versenynaptárába bekerülés (hivatalos versennyé nyilvánítás) és felelősségbiztosítás díját (50.000 HUF/ eseménynap) a szakági költségvetése terhére a NEM MKSZ tag, mint szervező helyett támogatásként átvállalhatja, ha az adott esemény a szövetségnek és a szakágnak kiemelt fontosságú kerékpáros eseménye.

Kötvény >>

kis_logo2

További információ:
Vizer Barnabás l MKSZ főtitkár l fotitkar@bringasport.hu
Kovács Károly l EUB kapcsolattartó l biztositas@bringasport.hu l +36 20 952 5954

Oszd meg barátaiddal!
questra Пестюк Чеслав Фанис Джураев Константин Мамчур Станислав Кравцов AGAM Atlantic Global Александр Прочухан Абакумов Андрей