MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. október 15.

Tisztelt Sporttársak, Kedves Bringások!

Az alábbiakban küldjük a BringaSport Hírlevél XXV. számát.

Tartalom:

országút l pálya l cyclo-cross l terem l parasport l szövetségi hírek

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Kritérium és páros időfutam bajnokságok eredményei

A hétvégén Tengelic község adott otthont az országúti kritérium és páros országos bajnokságoknak, ahol mindkét napon a Benkó Barbara – Kanti Dorottya, valamint a Holló Botond – Pelikán János “duók” voltak a leggyorsabbak, persze szombaton még nem egymás párjaként.

Tovább >>

Országos Évadzáró Országúti Kerékpárverseny október 18-án

A DKSI és a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség mindenkit szeretettel vár a hajdú-bihari országúti versenyek idei utolsó viadalára, a László Sándor Emlékversenyre! A korosztályonként eltérő távon rendezett futamok 11 órától kezdődnek majd, a legjobbak pénzdíjban is részesülnek! A pálya 2/3-ad részben frissen aszfaltozott, erdős-ligetes útvonal Debrecen közvetlen szomszédságában. Online regisztrációra október 16-án pénteken éjfélig van lehetőség a weblapon.

Versenykiírás >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Pályakerékpáros Európa-bajnokság Svájcban: két magyarért izgulhatunk

Október 14-én kezdődött az elitek 2015-ös Pályakerékpáros Európa-bajnoksága, a svájci Grenchenben, ahol hazánkat két válogatott versenyző, Szalontay Sándor és Lovassy Krisztián képviselik.

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Október 25-én indul a Cyclocross Magyar Kupa!
De mi is az a cyclocross?

Idén először a Magyar Kerékpársportok Szövetsége saját cyclocross kupasorozatot indít, amely október végén indul, négy kupafutamból és egy országos bajnokságból áll majd. A sorozat első futama október 25-én kezdődik az Eddekor-Ózd Kupával, a második a Veszprém Cross lesz november 14-15-én, majd két BringaPark Kupa kerül megrendezésre, november 22-én és december 13-án.

Tovább >>

EDDEKOR ÓZD KUPA – Cyclocross Magyar Kupafutam / SuperCross – Ózd – 2015.10.25

VESZPRÉM CROSS – Cyclocross Magyar Kupafutam / SuperCross – Veszprém – 2015.11.14-15

7. KŐBÁNYAI BRINGAPARK KUPA – Cyclocross Magyar Kupafutam – Budapest – 2015.11.22

8. KŐBÁNYAI BRINGAPARK KUPA – Cyclocross Magyar Kupafutam – Budapest – 2015.12.13

A Cyclocross Országos Bajnokság 2016. január 10-én kerül megrendezésre.
Részletek hamarosan!

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

XIV. Bokodi Teremkerékpáros Kupa

Szeptember 26-án, nemzetközi részvétellel került megrendezésre a UCI CC kategóriás XIV. Bokodi Teremkerékpáros Kupa. Többször hallhattunk már róla, hogy ebben a különleges kerékpáros szakágban szép eredményeket érnek el a magyar versenyzők, de még sok bringás sem tudja mi fán terem a művészi kerékpározás. A Bokodi Teremkerékpár Kupa kapcsán szeretnénk bemutatni röviden azt is, miről szól egy ilyen verseny.

Videó beszámoló >>

Beszámoló>>

Versenyek:

Német-magyar Országok Közötti Teremkerékpáros Verseny – Romhány – 2015.11.07
Téli Művészi Teremkerékpár Kupa – Baj – 2015.12.05
Téli Kerékpárlabda Kupa – Baj – 2015.12.19

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Balogh Zsolt, kiváló parakerékpáros versenyzőnk állandó pilótát keres edzésekhez, versenyzéshez

Két kitűnő parakerékpárosunk, Butu Arnold Csaba és Balogh Zsolt a mögöttünk álló két szezonban több nemzetközi kvalifikációs versenyen is részt vettek, először kiharcolva a jogot a paralimpián való indulásra magyar egység számára. Csaba jelenleg Garamszegi Lászlóval versenyzik, amennyiben nem jön közbe előre nem látható esemény, Rióban ők képviselhetik Magyarországot a paralimpián tandem kerékpárral. Zsolt tavaly fix pilótával rendelkezett Kőrösi Gábor személyében, idén azonban elmaradtak az edzések és versenyek állandó partner hiányában, ezért most ismét keresi a kapcsolatot olyan bringásokkal, csapatokkal, akikkel állandó edzéseket tervezhetne a jövőben és szívesen részt vennének vele versenyeken.

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Négy egyesület keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre a májusi reform közgyűlésen elért eredmények eltörlésére

Május 29-én tartotta rendes éves és alapszabály módosító közgyűlését a Magyar Kerékpársportok Szövetsége, ahol a rekordlétszámban jelenlévő tagegyesületek az alapszabály módosítást – a többi napirendi ponttal egyetemben – megszavazták. Ennek eredményeképpen a korábbi ernyőszervezet és három szakági szövetség struktúrája megszűnt, és a magyar kerékpársport lehetőséget kapott, hogy egy egységes, egyszövetségi rendszerben fejlődjön tovább.

Négy tagegyesület azonban továbbra is a fejlődés útját kívánja állni: a Szekszárdi Kerékpáros Sport Egyesület (képviseli: Steig Gábor), és három társa, a XVII. kerületi RTK Rákosmenti Testedző Kör, a Nyíregyházi Kerékpáros Sport Klub, valamint a Bike Team Szeged keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, amiben kérik a 2015. május 29-i közgyűlés bizonyos határozatainak – azok állítólagos jogszabálysértő volta miatt – hatályon kívül helyezését.

Tovább >>

Létrejött az MKSZ Orvosi és Dopping Bizottsága

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége a 2015. október 1-i elnökségi ülésen egyhangú szavazással létrehozta az MKSZ Orvosi és Dopping Bizottságát az alapszabály XII. fejezet 32.§ (1) bekezdése alapján. A bizottság vezetője Dr. Engelbrecht Imre, az OMSZ Közép-Magyarországi Régiójának főigazgatója. A bizottság további tagjai: dr. Szabó Anita Rita sportorvos, dr. Kéri István tüdőgyógyász szakorvos, dr. Rózsa Szilveszter az MKSZ keretorvosa, valamint Slett Tamás, aki a bizottság koordinátora.

Tovább >>

Elkészült a Versenybírói Kollégium Általános Működési Szabályzata

Az MKSZ elnöksége június 24-én létrehozta a Versenybírói Kollégiumot, amely a versenybírói területet érintő szakemberek stratégia-, irányelv- és szabályalkotó szervezete.

A kollégium most elkészült Általános Működési Szabályzata itt olvasható >>

A Versenybírói Kollégium elérhetősége: kollegium.biroi@bringasport.hu


Korábbi hírlevelek >>

Feliratkozás a BringaSport Hírlevélre: media@bringasport.hu

Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. október 15.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb