MTB

Dobogós hely Montichiari-ban a Trofeo Delcar HC minősítésű XCO versenyen

BringaSport – 2015.04.15 – Olaszországban, Brescia közelében állt rajthoz vasárnap az U17 és U19-es válogatott keret a Trofeo Delcar HC minősítésű XCO versenyen. A 2000-es születésűek közt a rajtot Fetter Eriknek (PCCC) sikerült a legjobban elkapnia, aki szinte az utolsó sorból indulva ért föl az élbolyba, és a három kör alatt a dobogó alsó fokáig küzdötte magát!

Az 5km hosszú és 170m-es szintkülönbségű pálya nagyon változatosan került kialakításra. Sajátos hangulatot adott a történelmi belváros kellős közepén kialakított rajt/cél terület. A pálya első része szűk, kanyargós utcákon vezetett, majd ezt követően kanyarodott föl a közeli domboldalra, egy kápolnához, ahol kanyargós ösvényeken kerültek a technikás részek kialakításra. A kör végén ismét visszatértek a város, nézőktől zsúfolt utcáira. A hatalmas érdeklődés a hangulaton, de legfőképpen az indulók magas létszámán volt érzékelhető. Érthető is volt, hiszen többek közt az olasz kupafutam egyik állomása is volt egyben.

Érdekesség volt, hogy az U17-es kategória, nem a nálunk megszokott formában került kiírásra, hanem 1999 és 2000es születés szerint, volt külön-külön megosztva, így is több mint 70 induló volt mindkét korcsoportban. Ebben a kategóriában 1 lány és 5 fiú versenyzőnk vette fel a küzdelmet a szinte kizárólag olasz mezőnnyel.

U19-es kategóriában már sokkal színesebb volt az indulók hovatartozása, itt már több nemzeti válogatott is képviseltette magát, csak néhányat említve a közel 200 indulóból, spanyolok, svájciak, angolok, németek, olaszok. Ennek a korcsoportnak hozta létre az UCI a Junior Series nemzetközi sorozatot, melynek köszönhető az erős mezőny. 4 versenyzőnk képviselte hazánkat ezen a futamon. 10.00kor rajtoltak elsőként az 1999-es fiúk, majd 2percel később a lányok, majd a 2000-es fiúk és utánuk a lányok. Mivel korábban még nem vettek részt ezen a versenyen, így a mezőny utolsó harmadába lettek beszólítva. A rajtot követően sajátos küzdelem vette kezdetét minden kis előnyért, a lökdösődéstől a visszahúzáson át „vaffanculo”-ig sok minden belefért.

DSCF0418sEbben a nem szokványos közegben végzett az 1999-es fiúk közt Kovács Dániel (Cube Csömör) a 27., Hetényi Gergely (PCCC) pedig az 50. helyen. A 2000-es születésűek közt a rajtot Fetter Eriknek (PCCC) sikerült a legjobban elkapnia, aki szinte az utolsó sorból indulva ért föl az élbolyra és a 3 kör alatt a dobogó alsó fokáig küzdötte magát. Kádi Tamás (Cube Csömör) szintén jelentős rajt hátrányát ledolgozva végzett a 14.-ik, Hajas Dávid Vendel (Dr. Bátorfi Agria KTK) pedig a 18. helyen.

A lányok között Buzsáki Virágnak (PCCC) szurkolhattunk, aki a legnagyobb ámulatunk közepette vezette a 2000-es lányok mezőnyét. Sajnos nem tudta megőrizni vezető pozícióját a befutóig, mivel az utolsó kör felénél elszakadt a lánc és így a 6. helyen tudott csak célba érni.

DSCF0388sAz U19-ek közel 200 indulója valóságos áradatként zúdult végig a szűk Montichiri utcákon. Valter Attila (Cube Csömör) óriási erővel és akarattal egészen a 20. hely környékére küzdötte föl magát, ezt azonban nem tudta megtartani így a 29. helyen ért célba. Figyelembe véve, hogy ebben az évben mutatkozott be korcsoportjában figyelemre méltó teljesítmény és biztató a jövőre nézve. Jó versenyzéssel az 59. helyen végzett Kádi Pepi (Cube Csömör), azonban technikai problémák akadályozták a futam során. Dina Dani (Cube Csömör) a 83. helyen fejezte be a versenyt. D. Kovács Dávid (Fillari Team) defekt végett kénytelen volt föladni a versenyt.

Benkó László, az utánpótlás szövetségi kapitánya elégedett az eredményekkel, melyek igazolják a helyes az irányt, a későbbi nemzetközi versenyeken való jó szerepléshez. Ezeken a magasabb szintű és létszámú versenyeken szerzett tapasztalat a záloga annak, hogy pár év múlva akár a legrangosabb versenyeken is képesek lehessenek megállni a helyüket és értékes kvóta pontokat szerezni.

Ez úton is gratulálunk mindannyiuknak a kiváló helytállásukhoz és teljesítményükhöz!

'Fel a tetejéhez' gomb