Cyclo-crossMKSZ hírek

Cyclocross szezonra vonatkozó korcsoport váltás és licenc érvényesség

BringaSport – 2016.10.06 – Október 8-án kezdetét veszi itthon is a 2016/2017-es cyclocross szezon, az első verseny a Kazincbarcikán megrendezésre kerülő Kazincbarcika Cross, cyclocross.hu futam lesz. A versenyengedélyekkel és korcsoport váltásokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a versenyzőket.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályzata értelmében a korcsoport váltás cyclocross versenyek esetében már szeptember 1-től életbe lép, vagyis az adott versenyző abba a korcsoportban indulhat, amelybe hivatalosan a következő év, tehát 2017. január 1-én lép.

Az utánpótláskorú versenyzők esetében – mivel a 6 hónapos orvosi engedély a cyclocross szezon kezdetére érvényét veszti a licencen – elfogadott a korábbi licenc egy érvényes orvosi engedéllyel.

Kérjük a fentiek tudomásul vételét, valamint a kiskorú versenyzők esetében a sportorvosi engedélyek beszerzését!

Figyelem: az Utánpótlás Országos Bajnokságon (U11/U13/U15/U17) licence nélkül is rajthoz lehet állni, viszont a bajnokságon csak 2016-os érvényes versenyzői licenccel induló versenyzők lesznek értékelve. A licence nélkül rajthoz álló versenyzők abszolútban lesznek díjazva. (tehát két eredményhirdetés lesz ezen kategóriákban)

'Fel a tetejéhez' gomb