MKSZ hírekOrszágút

Az MKSZ elnöksége szakmai megfontolásból visszavonta Kanti Dorottya országúti VB nevezését

BringaSport – 2016.10.05 – A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége tegnapi ülésén a szakági vezetés javaslatára visszavonta Kanti Dorottya országúti világbajnokságra való nevezését. A döntést alapvetően az indokolta, hogy a versenyző idei eredményei nem indokolták VB részvételét.

Mivel a világbajnokságra nevezettek névsora a nevezési határidő (szeptember 25.) lejárta után került az elnökség elé, ezért alakult ki az a szerencsétlen helyzet, hogy utólagosan kellett döntést hoznia az MKSZ vezetésének. Ettől függetlenül egy világbajnokságon való induláshoz megalapozott szakmai döntés szükséges, hiszen a sportoló az egész világ előtt képviseli hazánkat, a sportág legjobb versenyzői között kell megállnia a helyét, viselnie a magyar válogatott mezt.

Az országúti szakág vezetése a válogatott versenyzők idei eredményeit, de főként a szeptemberi Európa-bajnokságon mutatott szereplésüket vette alapul ahhoz, hogy kinek az indulását támogatja a világbajnokságon. Ennek alapján a szakág Király Mónika indulását támogatta, azonban a versenyző úgy gondolta, hogy nem tudna értékelhető eredményt elérni a VB-n, ezért nem kérte nevezését a bajnokságra. Kanti Dorottya idei eredményei nem indokolták a világbajnokságon való indulását, az Európa-bajnokságon a három női magyar induló közül (Király Mónika 39. hely, Benkó Barbara 63. hely) az utolsóként, a 98. helyen ért célba a mezőnyversenyen (100 női kerékpáros fejezte be a versenyt).

Az országúti világbajnokságon 2016. október 9. és 16. között, az elnökség tegnapi határozata értelmében Peák Barnabás, Karl Ádám és Pelikán János képviselik hazánkat. A UCI éves közgyűlésére Tam Csillát delegálja a Magyar Kerékpáros Szövetség.

'Fel a tetejéhez' gomb