Országút

UCI ranglista pontokat szerzett az U19-es országúti válogatott Luxemburgban

BringaSport – 2016.07.12 – A hétvégén a 69. GP General Patton elnevezésű 2.Ncup MJ besorolású versenyen vett részt az U19-es országúti válogatott Luxemburgban. A csapatot a csömöri Valter Attila, a Tipográfiás Peák Barnabás, Karl Ádám, Dian Ábel, valamint az országúti OB-n kiválóan teljesítő két kecskeméti versenyző, Hakk Bence és Minkó Roland alkotta.

Eredménylisták >>

Csapat

Július 9-én 17 ország, 18 csapata, összesen 108 versenyző állt rajthoz. Az első 102 kilométeres szakaszon négy hegyi hajrá várt a mezőnyre. Ebből hármat Peák, egyet Valter Attila nyert meg. A mezőny alaposan szétesett a nehéz terepen, 15 kilométerrel a cél előtt Peáknak elszakadt a lánca. Azonban gyors kerékpár csere után visszaért az első sorba. Közben négyen elugrottak az élcsoporttól. Barna annyit tudott még tenni maradék erejével, hogy Valter Attilának felvezette a hajrát, így a csömöri fiú a kiváló 5. helyet szerezte meg ezen a napon. Ezzel 2013 után újra UCI ranglista pontokat szerezett a magyar országúti válogatott.

ValterAttilaötödik

Valter Attila

Másnap egy 19,4 kilométeres körpályát jelöltek ki a rendezők, amelyet ötször kellett teljesíteni. Egy körön belül két nehéz hegyet kellett megmászni, ebből az első hegyen volt minden körben a hegyi hajrá. Itt az egyik “versenybíró” Andy Schleck volt. A csapat célja az volt, hogy a hegyi összetett vezető helyét megőrizze. Ezért a fiatal Karl Ádám már az első hegyet úgy felvezette Peáknak, hogy gyakorlatilag hárman maradtak az 5 kilométernél lévő hajránál, csak az orosz Starchenko tudta a magyarokkal a lépést tartani. Féltávnál Valter és Peák is volt szökésben. A második és a harmadik hajrát is Peák nyerte meg, amivel behozhatatlan előnyre tett szert a legjobb hegyi menő címéért folyó versenyben. Sajnos az utolsó körre teljesen elkészült az erejével.

Karl Ádám és Peák Barna

Az élen haladó, mintegy 25 fős mezőnyben még Karl Ádám tudott segíteni egy kicsi Valter Attilának. Közben az élen hatalmas küzdelem folyt a végső győzelemért, a szlovénok erősen támadták az összetettben vezető dán Andreas Kront. Végül hatalmas közdelemben a francia Turgis győzött a szlovén Horvat előtt. A dánok a csapatmunkájuknak köszönhetően megőrizték a sárga trikót.

IMAG2116

“A legörvendetesebb az volt, hogy Valter Attila az első csoporttal ért be, így még 6 pontot szerzett a válogatottunk. A nemzetek rangsorában így a 22. helyen áll most Magyarország” – mondta Rusovszki Gábor csapatvezető. “Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek a válogatottnak abban, hogy részt vehessenek ezen a versenyen.”

'Fel a tetejéhez' gomb