MKSZ hírek

Az MKSZ országúti szakágának közleménye a versenynaptárban nem szereplő versenyeken való részvételről

BringaSport – 2016.06.10 – Az országúti szakág vezetése észlelte, hogy a szakágban versenyengedéllyel rendelkező versenyzők nagy számban vettek részt az MKSZ versenynaptárában nem szereplő versenyeken úgy, hogy ténylegesen nem értesültek és nem voltak tisztában az MKSZ által erre az esetre előírt szabályokkal. A szakág vezetése tapasztalta továbbá, hogy az igazolt versenyzők körében számos olyan versenyen való elindulás fontos sportszakmai szempontból, amelyek nem szerepelnek a versenynaptárban.

Mindezekre figyelemmel az MKSZ Országúti Szakági Tanácsa úgy határozott, hogy a mai naptól határozatlan időre felfüggeszti a 2016. március 11. napján, „Az MKSZ országúti versenynaptárába kerülésre vonatkozó irányelvek – különös tekintettel az AKESZ rendezvényeire” címmel közzétett közlemény 4. pontjában meghatározott, a licenccel rendelkező versenyzők, csapatvezetők, illetve egyéb licenccel rendelkező egyéneket érintő részvételi szabályok alkalmazását.

Az MKSZ Országúti Szakági Tanácsa úgy dönt továbbá, hogy előző döntésére is figyelemmel mellőzi a kihirdetett és valamennyi versenyengedéllyel rendelkező versenyző egyesületével is közölt, szabályokba ütköző módon a versenynaptáron kívüli versenyeken is részt vett versenyzőkkel szembeni fegyelmi eljárás kezdeményezését.

A jelen közleményben foglaltak nem érintik az MKSZ Országúti Szakágának Versenyszabályzatában és Versenyrendezési Minimum Feltételeiben előírtakat.

Budapest, 2016. június 10.

Sportbaráti üdvözlettel:

MKSZ Országúti Szakág
Nagy Zoltán
szakágvezető

'Fel a tetejéhez' gomb