Para

Para-kerékpáros válogatottunk hétvégi eredményei – Világ Kupa Belgiumban

BringaSport – 2016.05.23 – A hétvégén a paralimpia indulási jogért küzdő para-kerékpáros válogatott a belgiumi Oostende városában szerepelt a Világ Kupán. Az év eleji felhozó Európa Kupa futamok után, a Paralimpiát megelőzően az év egyik legfontosabb versenyén vettek részt a versenyzőink. Ezen a versenyen azért is vett részt teljes létszámmal a csapat, hogy látni lehessen mire képesek a magyar bringások a Paralimpián várhatóan indulók mezőnyében.

A handbike MH3 kategóriában Barkóczi Péter (BVSC-Zugló) szerepelt. Pénteken az időfutamban 31 nevező mellett a 29. helyen végzett. Míg szombaton 34 indulóból a 33. helyen végzett. Sajnos a sérült lába kicsúszott a kötésből az első körben ami akadályozta a kanyar vételben, amíg a segítséget meg nem kapta.

Tandem kategóriában az időfutamban az utolsó két helyen végeztek sportolóink: Ocelka Róbert (FTC Kerékpár Kft.) és pilótája, Andristyák Gábor a 22. lett, Butu Arnold Csaba (TuttoBici-Hungarofondo) és pilótája, Garamszegi László 23. helyen végeztek.

Vasárnap nagyon borús és hideg időben került sor a mezőny versenyre, ahol a Butu-Garamszegi páros kihasználva rutinjukat a 22. helyen végeztek, sajnos az utolsó kör legvégén az elmenés utolérte őket így egy kör hátrányt szenvedtek, az Ocelka-Andristyák páros három kör hátrányban végzett a 26. helyen.

Az indulási jogért folyó pontversenyben a sportolók most nem kaptak újabb pontokat, hiszen az első tíz helyezett kap pontokat.

Eredménylisták >>

'Fel a tetejéhez' gomb