BMX Racing

Bujáki Bence 8. lett a francia BMX kupasorozat második fordulóján

BringaSport – 2016.03.10 – Bujáki Bence, a magyar BMX Cross válogatott tagja a 8. helyen végzett a francia kupasorozat második fordulóján.

A francia kupasorozat első két fordulójára került sor az elmúlt hétvégén, a francia Riviérán található, nemrégiben felújított sainte-maxime-i BMX pályán. Olaszország közelsége miatt az elit mezőnyben nemcsak a hazai versenyzők vettek részt, hanem az olasz válogatott is, így közel 100 fős volt a kategória létszáma.

Bujáki Bence jelenleg a francia Compiègne Cycles csapat versenyzője, ezért számára Európa legnagyobb nemzeti kupasorozata kötelezőnek tekinthető.

Bence az első fordulóban jól vette a selejtező futamokat, ahol egy első helyet is szerzett, majd pedig a nyolcaddöntőből a második helyen jutott a negyeddöntőbe. A negyeddöntőben a középmezőnnyel sikerült elrajtolnia, de az első kanyarban egy olasz versenyzővel összeakadtak és lendületet vesztett, végül a 6. helyen futott be, ami a verseny végét jelentette számára.

Vasárnap a selejtező futamokat csoportjában a második helyen zárta, ezt követően a nyolcaddöntőből a 4. helyen jutott tovább. A negyeddöntő jóval sikeresebb volt, mint az előző nap, sikerült nyernie, ezután a középdöntőben egy nagyszerű futammal a 3. helyen jutott a döntőbe. A döntőben 5. ként választhatott, a pálya belső felén a kettes starthely még szabad volt ezért azt választotta, ami a rajtot követően már rossz döntésnek bizonyult, mivel az egyes starthelyről induló versenyző beszorította őt, végül a 8. helyen ért a célba.

Ennek ellenére elmondható, hogy ez a nyolcadik hely ebben a kiváló mezőnyben biztatónak mondható, a hamarosan esedékes Argentínában, és azt követően Angliában megrendezésre kerülő világkupák előtt.

Végeredmény, 2. forduló:

  1. #39 ANDRE Sylvain       Union BMX Vaucluse
  2. #69 GODET Damien       Compiègne Cycles
  3. #436 MIR Amidou Limonest
  4. #29 RENCUREL Jérémy Lempdes BMX
  5. #26 DARNAND Simba   Compiègne Cycles
  6. #174 DEROM Quentin Compiègne Cycles
  7. #100 MAHIEU Romain DN1 Pays de la Loir
  8. #697 BUJAKI Bence Compiègne Cycles

A második forduló döntője a következő linken megtekinthető: https://vimeo.com/157986701

'Fel a tetejéhez' gomb