MKSZ hírek

Felsőoktatási felvételi tájékoztató | Kettős életpálya modell

BringaSport – 2016.01.29 – A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatója a felsőoktatásba való jelentkezés feltételeiről, a felvételi többletpontokról, az intézményi sportolói mentorrendszerről, a legjobbak ösztöndíj lehetőségeiről, az Universiade részvételről és a versenysportolói kettős életpálya modell lehetőségéről és fontosságáról.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) jövőképe egy olyan egészségesebb társadalom, amely a tehetséges egyetemi sportolók sikereinek és a jövő értelmisége egészséges életmódjának példáin alapul. Ezért a MEFS az egyetemi-főiskolai hallgatók (jellemzően 18-28 éves kor közötti fiatalok) egészségéhez a rendszeres mozgás megszerettetésének és megszervezésének támogatásával járul hozzá.

Az elmúlt évek a magyar egyetemi versenysport számára kiemelkedő eredményeket hoztak mind hazai, mind nemzetközi téren. A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj, a MOB Életút Program, valamint az ehhez kapcsolódó MEFS kettős életpálya modell célja, hogy a sportkarrierrel párhuzamosan biztosítsa a versenysportolók számára a felsőoktatási továbbtanulás és a sikeres diplomaszerzés lehetőségét. Úgy véljük, a teljes magyar sporttársadalom célkitűzése, hogy magasan kvalifikált, sikeres sportolókat neveljünk. Ennek elérése azonban nem valósulhat meg a legfontosabb szereplők, a sportolók szakmai támogatása, mentorálása nélkül.

Maguk a versenysportolók is tisztában vannak annak jelentőségével, hogy felsőoktatási intézménybe járnak és a kettős életpályamodell a felsőoktatás, a Szövetségek, a MEFS és a MOB közös erőfeszítéseként működik. Kiemelt fontosságúnak tartjuk tehát a felek összehangolt együttműködését.

További információ a csatolt mellékletekben található >>
Felvételi többletpontszámról (Melléklet 1), a példaként említett, néhány egyetemen megvalósult mentor rendszer (Melléklet 2), a 2015/2016. tanév I. félévi Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj pályázat (Melléklet 3).

A MEFS a törvény adta lehetőségek szerint támogatásáról biztosítja a továbbtanulni vágyó sportolókat annak tudatában, hogy mind a társadalom, mind a sport számára értéket teremtünk.

'Fel a tetejéhez' gomb