MKSZ hírek

Megszavazták a tagok az alapszabály módosításokat az MKSZ rendkívüli közgyűlésén

BringaSport – 2016.01.10 – 2016. január 9-én tartotta rendkívüli közgyűlését a Magyar Kerékpársportok Szövetsége a MOM Kulturális Központban. A tét az volt, hogy maradhat-e a 2015. május 29-én elfogadott alapszabály a bíróság által előírt változtatásokkal.

Május 29-én tartotta rendes éves és alapszabály módosító közgyűlését a Magyar Kerékpársportok Szövetsége, ahol a rekordlétszámban jelenlévő tagegyesületek az alapszabály módosítást – a többi napirendi ponttal egyetemben – megszavazták. Ennek eredményeképpen a korábbi ernyőszervezet és három szakági szövetség struktúrája megszűnt, és a magyar kerékpársport lehetőséget kapott, hogy egy egységes, egyszövetségi rendszerben fejlődjön tovább.

A Törvényszék 2015. októberében hiánypótlási végzést juttatott el a szövetséghez az új alapszabállyal kapcsolatban, amelyben előírta, hogy a jövőben csak háromnegyedes többséggel lehet az alapszabályt módosítani (az eddigi kétharmaddal szemben). A törvényszék utalt arra továbbá, hogy az elnökség működése során, szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata nem lehet döntő, ezért a végzésnek megfelelően ezt a mondatot törölni kell az alapszabályból.

A 2016 januári rendkívüli közgyűlésen az aktuális pénzügyi beszámolók, könyvvizsgálói és egyéb jelentések elfogadása mellett a közgyűlés 7. napirendi pontjaként a bíróság által előírt két változtatással módosított új alapszabályról szavazott a tagság. A közgyűlés végül a szükséges kétharmadnál jóval nagyobb arányban, A közgyűlés 81 fő igen, 18 fő nem szavazatával és 3 fő tartózkodásával elfogadta az Alapszabály-módosítást.

Tájékoztató anyagok a 2016. január 9-i rendkívüli közgyűléshez >>

'Fel a tetejéhez' gomb