MKSZ hírek

Európai Sporthét felhívás

#beactive

A Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezetei országszerte számos eseményt szerveznek, amelyeken szeretettel várjuk a sportolni vágyókat, ugyanakkor örömmel vennénk, ha a magyar sportszervezetek szélesebb körben is aktív résztvevői lehetnének a kampánynak, ezáltal is hozzájárulva közös célunk, egy sportoló nemzet eléréséhez. A Magyar Kerékpáros Szövetség is szorgalmazza, hogy minél több bringás esemény legyen az Európai Sporthét keretében, ezért kéri tagszervezeteit, hogy rendezvényeiket regisztrálják a szervezőknél a www.europaisporthet.hu honlapon keresztül!

MIRŐL IS VAN SZÓ?

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak és azután az egész évben továbbra is aktívak maradjanak.

MIKOR?

Az Európai Sporthét idén 2018. szeptember 23. és 30. között kerül megrendezésre.. A sport európai hetét nem csupán egy egyszeri eseménynek tervezték: 2015-től minden év szeptemberében megrendezésre kerül.

KI?

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése. A hét megvalósítása jórészt decentralizált módon történik és a nemzeti koordinátorokkal, valamint a kezdeményezés iránt elkötelezett számos partnerrel együttműködésben. Egy nagykövetekből álló csapat is segíti a testmozgás és az Európai Sporthét népszerűsítését. A hazai koordinációt és népszerűsítést a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi.

MILYEN MÓDON?

Az Európai Sporthét  kiemelt fókusztémák– az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. E témákban a kezdeményezések és rendezvények széles köre kerül megrendezésre különböző szinteken (uniós, tagállami, regionális és helyi szinten). Az Európai Bizottság 2018-ben Bécsben rendezi a hét nyitórendezvényét, amelyen várhatóan a média is nagy számban képviselteti magát. A Sporthét átfogó kampánymottója – „#BeActive” – az egész évben referenciakeretként szolgál a meglévő kampányokhoz, eseményekhez és tevékenységekhez.

MIÉRT?

A sport és a testmozgás jelentősen hozzájárul az európai polgárok jólétéhez, azonban a testmozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje jelenleg nem növekszik, sőt, egyes országokban negatív tendenciát mutat. Az Európai Sporthét ezt szeretné orvosolni. A testmozgás hiánya negatív következményekkel jár a társadalom és az emberek egészsége szempontjából, és gazdasági költségeket is generál. A sportolás további pozitív hozadéka, hogy képes a tolerancia üzenetének erőteljesebb közvetítésére, valamint az európai polgárság eszméjének megszilárdítására. A sport a társadalmi befogadás eszközeként segíteni fog az európai társadalom kihívásainak kezelésében.

Ha szeptember 23. és 30. között non-profit sporteseményt szervezel, és szívesen csatlakoznál az Európai Sporthéthez, akkor jó helyen jársz! Regisztráld eseményedet az Európai Sporthét eseményei közé, hogy még többen megismerjék!

REGISZTRÁCIÓ ITT!

ELÉRHETŐSÉGEINK

Magyar Szabadidősport Szövetség

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

Telefon: (+36 1) 460-6815, (+36 1) 460-6816
email: info@masport.hu
web: www.masport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb