Országút

UCI pontok a Székely Körről

Hét UCI Europe Tour pontot szereztek hazánk kerékpárosai a 2.2-es besorolású Székely Körversenyen, melynek mezőnyében a Kőbánya Cycling Team, a Kontent-DKSI és az Epronex-Bike Hungary kerekesei képviselték a magyar színeket- írja a velo.hu.

Sok újítás jellemezte az idei, immáron 12. alkalommal megrendezett Székelyföld Kerékpáros Körversenyt, hiszen három nap helyett idén négy napos volt. “A Prolog és a Kastélyetap ugyan a sprintereknek kedvez, de a Királyetappal kezdődően a verseny inkább a hegymenőket hozza helyzetbe. Bátran kijelenthetjük, hogy az útviszonyok adta lehetőségek és okozta korlátok közepette a 2018-as körverseny vonalvezetésében a lehető legmagasabb fokon aknázta ki az Székelyföld Keleti Kárpátokhoz kötődő földrajzi adottságait.” – írták a szervezők.

“A prológot követően, melyet Daniel Crista (Románia) nyert meg, Sepsiszentgyörgy környékén egy 199,4 kilométeres mezőnyszakasszal folytatódott a Székely Körverseny. A nap szökésébe Pályi Csaba (Epronex-Bike Hungary) is bekerült, aki hegyi és gyorsasági hajrát is nyert. Az elmenést végül utolérték, a Team Novák sora pedig remekül játszotta ki kártyáit, a célvonalon áthaladva az ukrán Yegor Dementyev (Team Novák) ünnepelhetett, Gönczi Gergő (Kontent-DKSI) negyedikként, míg Solymosi Márton (Epronex-Bike Hungary) ötödikként ért célba. A fiatalok összevetésében Gergő vezetett, a hegyi pontversenyben pedig Pályi Csaba (Epronex-Bike Hungary) volt ekkor az első.

A második szakasz Sepsiszentgyörgyről rajtolva Tusnádfürdőn, Csíkszeredán és Gyergyószentmiklóson át Székelyudvarhelyre érkezett. A táv ezúttal sem volt rövidnek mondható, a kerekesek 192 kilométert tettek meg. A nap szökésében Kiss Gergely és Szarka Gergely (mindketten Epronex-Bike Hungary) is benne volt, majd miután a Team Novák csapata az élre verekedte magát Kiss Gergely ismét elment három versenyzővel, végül pedig a harmadik helyet szerezte meg a szakaszgyőztes ukrán Oleksandr Prevar (Team Novak) és a moldáv Nicolae Tanovitchii (Team Novák) mögött ezzel egy UCI Europe Tour pontot gyűjtve és a hegyi összetettben átvéve a vezetést. Összetettben Tanovitchii állt az élre.

A királyetap során 190 kilométer és mintegy 2700 méternyi szint nehezítette az előrehaladást. Újfent a hazai Team Novák sora kontrollálta a történteket az ukrán Andrii Bratashchuk (Team Novák) nyerte a szakaszt, legjobb magyarként Gönczi Gergő (Kontent-DKSI) a 12. helyen ért célba. Sikerével Bratashchuk az összetettben is az élre állt.

A záró napon két félszakaszt teljesítettek a versenyzők, a délelőtti 10,2 kilométeres hegyi időfutamot Tanovitchii (Team Novák) nyerte, Vígh Zoltán (Kontent-DKSI) három perc hátránnyal a tizedik helyen zárt, míg a délutáni 143,3 kilométeres körpályás etap végén Valentin Plesea (Románia) volt a leggyorsabb, Gönczi Gergő (Kontent-DKSI) ötödikként érkezett célba.

Összetettben tarolt a Team Novák sora Nicolae Tanovitchii (Team Novák) nyerte a versenyt Oleksandr Prevar (Team Novák) és Andrii Bratashchuk (Team Novák) előtt. A Kőbánya Cycling Team olasz idegenlégiósa Alberto Marengo hetedik lett, Kiss Gergely (Epronex-Bike Hungary) a nyolcadik, míg Vígh Zoltán (Kontent-DKSI) a kilencedik helyen zárt, ezzel három-három UCI Europe Tour pontot gyűjtve a nemzet számára.

A legjobb magyar versenyzőnek járó zöld trikót Kiss Gergely (Epronex-Bike Hungary) szerezte meg, a csapatversenyben az Epronex-Bike Hungary sora a harmadik helyen végzett.”

Gratulálunk a magyar csapatoknak és versenyzőknek a Székely Körversenyen elért eredményekhez és az ezáltal szerzett UCI pontokhoz!

Szerző
Fotó: Epronex - Bike Hungary
Forrás
velo.hu
'Fel a tetejéhez' gomb