MKSZ hírek

Cyclo-cross versenyszervezési pályázat

PÁLYÁZATI KIÍRÁS MKSZ CYCLO-CROSS VERSENYEK SZERVEZÉSÉRE A 2018/2019-AS SZEZONBAN

Az elmúlt szezonban a MAGYAR KERÉKPÁROS SZÖVETSÉG CYCLO-CROSS szakága elhatározta, hogy aktívan részt vesz a szakág hazai versenyeinek támogatásában, amellyel azt szerette volna elérni, hogy növekedjen a versenyek száma és színvonala.

A szezont mind a szakágban versenyzők, mind a Szövetség sikeresnek ítélte meg, ám a fejlődésre mindig van lehetőség és tér! Az előző szezon tapasztalatait feldolgoztuk, amely értékelésbe természetesen a kiküldött kérdőív válaszainak eredményeit is belevontuk. Ennek eredményeképpen szeretnénk a 2018/19-es cyclo-cross szezon versenyeinek rendezési lehetőségét meghirdetni.

 A CR szakág a 2018/19-es szezonban 8 Magyar Kupafutamot és 1 Országos Bajnokságot hirdet meg. Amennyiben ennél több pályázat érkezik az MKSZ-részére CR versenyszervezéssel kapcsolatosan, lehetőség nyílik akkreditált verseny szervezésére, amelyeknek nem lesz közös értékelése a Magyar Kupafutamokkal és az Országos Bajnoksággal. Az akkreditált versenyek pontszámai a ranglista sorrendbe beleszámítanak, amely meghatározza a beszólítási sorrendet. A Magyar Kupafutamok közös értékelésébe az Országos Bajnokság eredménye sem számít bele.

A jelen kiírásban meghatároztuk az időpontokat is, amelyekre lehet pályázni.

A Felnőtt és Master Magyar Bajnokság az UCI által javasolt januári időpontra kerül, egybevonva az Utánpótlás Magyar Bajnoksággal!

Minden szövetségi naptárba tartozó versenyen, egységesen, minden korosztály számára rendezni kell futamot, egységes időrendben (lásd 1. sz. melléket).

Kötelező korosztályok:

  • U11 fiú és lány/ U13 fiú és lány/ U15 ffi és nő/ U17 ffi és nő/ U19 ffi és nő/ U23 ffi és nő/ Elit ffi és nő/ Master1 / Master2 / Master3/Hobbi ffi és nő

Minden korosztály csak minimum 3 fő nevezése esetén nyitható! Amennyiben ennél kevesebb a nevező az adott korosztályba, akkor a versenyzőt magasabb korosztályhoz kell sorolni!

Példa:   U19 nő, egy nevező és U23-ban is egy nevező, akkor mind a kettő versenyző az Elit kategóriában indul!

A pontokat a saját korcsoportjában gyűjti mindenki a rajt szerinti kategóriának megfelelő helyezéssel

Példa: Az U19-es versenyző az Elit kategória 4. helyén ér célba, akkor megkapja a negyedik helyezésért járó pontokat, ám azokat az U19 kategóriában gyűjti, és az év végi értékelésbe ezen pontok szerint lesz értékelve a saját kategóriájában.

A Magyar Kerékpáros Szövetség CR szakága szervező egyesületeket keres! A pályázati kiírás tartalmazza a versenyszervezési minimumokat, a versenyek időpontjait, illetve az ehhez társuló szövetségi támogatás elemeit.

A jelentkezések beadási határideje:      2018. augusztus 21.

A jelentkezési lapokat (6. számú melléklet) aláírással ellátva, beszkennelve email-ben kérjük eljuttatni a cyclocross@bringasport.hu címre.

A beérkezett pályázatokat a Cyclocross Szakági Tanács bírálja el, a beadási határidő után 10 napon belül. A javaslat az MKSZ elnöksége elé kerül.

Az elbírálásban részt vesznek:

  1. Búr Zsolt
  2. Szalma Csaba
  3. Vízer Barnabás
  4. Cser Gábor

A pályázatban szereplő versenyek időpontjai, A 2018/2019-es cyclo-cross szezon hazai versenynaptára:

Dátum Verseny megnevezése Helyszín
2018.09.30 Magyar Kupafutam pályázat alapján
2018.10.07 Magyar Kupafutam pályázat alapján
2018.10.21 Magyar Kupafutam pályázat alapján
2018.11.11 Magyar Kupafutam pályázat alapján
2018.11.25 Magyar Kupafutam pályázat alapján
2018.12.09 Magyar Kupafutam pályázat alapján
2018.12.16 Magyar Kupafutam pályázat alapján
2019.01.06 Magyar Kupafutam pályázat alapján
2019.01.13 Cyclo-cross OB / Utánpótlás OB pályázat alapján

 A 2018/2019-es szezonba feltett szándékunk, hogy minden hazai cyclo-cross verseny a szakág égisze alatt kerüljön megrendezésre!

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS MELLÉKLETEKKEL (PDF)

'Fel a tetejéhez' gomb